Nová otočná kamera Axis definuje štandardy videodohľadu v 4K rozlíšení

Spoločnosť Axis Communications uviedla na trh sieťovú PTZ kameru AXIS Q6078-E, ktorá ponúka rozlíšenie UHD 4K s 20-násobným optickým priblížením pre vynikajúcu obrazovú kvalitu. Poskytuje prehľad o širokej oblasti a zároveň detaily s najčistejšími a najostrejšími farbami.

Nová špičková PTZ kamera AXIS Q6078-E prináša štandard pre video monitorovanie s rozlíšením UHD 4K. Vybavená je zároveň kompresnou technológiou Axis Zipstream s podporou kodekov H.264 a H.265, ktorá dokáže výrazne znížiť dátový tok a úložnú kapacitu bez straty dôležitých forenzných detailov.

AXIS Q6078-E je vybavená funkciou Autotracking 2, ktorá umožňuje automatické sledovanie objektov, ktoré operátor označí kliknutím. Súčasťou tejto funkcie je aj navigačná pomôcka v podobe dynamického prekrytia, ktoré uľahčí rýchlu orientáciu v záberoch. Naopak tam, kde je potrebné zachovať súkromie, možno celé oblasti rozštvorčekovať pomocou funkcie maskovania.  AXIS Q6078-E sa dodáva s už predinštalovaným softvérom AXIS Object Analytics, ktorý dokáže priamo v kamere detekovať a klasifikovať ľudské postavy a dopravné prostriedky podľa potrieb používateľov. Nová kamera je vybavená aj integrovanými funkciami kybernetickej bezpečnosti ako sú podpísaný firmvér a bezpečné bootovanie, ktoré eliminujú manipuláciu s firmvérom a zabraňujú inštalácii neautorizovaným verziám. Okrem toho modul TPM (Trusted Platform Module) s certifikátom FIPS 140-2 Level 2 zabezpečuje bezpečné uloženie všetkých šifrovacích kľúčov a certifikátov, aby zostali chránené aj v prípade narušenia. AXIS Q6078-E ako kamera do exteriéru spĺňa normy IP66/67, NEMA 4X a IK10 pre odolnosť voči prachu, dažďu, snehu alebo nárazom. Systém na zvládania arktických teplôt navyše zaručí spustenie aj pri teplotách pod bodom mrazu a prevádzku pri teplotách od -40 do 50°C.

Kamera AXIS Q6078-E je dostupná prostredníctvom siete partnerov v Českej republike a na Slovensku od júna 2021 za odporúčanú koncovú cenu 3 199 euro (81 900 Kč).

 

Ďalšie informácie o produkte nájdete na webe spoločnosti Axis.