Suflé lievance

Krehké lievance z nadýchaného cesta

Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: 15 minút

Vystačí na: 15 ks

Potrebujeme:

2 žĺtka

20 ml mlieka

10 ml oleja

1 KL Vanilkovej pasty Bourbon Dr. Oetker

1 balíček Zlatého klasu Originál Dr. Oetker (40 g)

na špičku noža Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

3 bielky

1 KL bieleho octu

40 g cukru

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač

Backspray Dr. Oetker

teflónová panvica s pokrievkou

Príprava:

  1. Na prípravu lievancov v mise vyšľaháme metličkou žĺtky s mliekom, olejom a pastou do krémovej konzistencie. Pridáme preosiaty Zlatý klas s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov, octu a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni.
  2. Na panvicu nastriekame Backspray a lievance na nízkom stupni pozvoľna opekáme pod pokrievkou z oboch strán.

TIP: Servírujeme s Topingom lesné ovocie Dr. Oetker a javorovým sirupom.