DDR5 moduly vhodné na pretaktovanie

Spoločnosť Kingston Technology oznamuje, že DDR5 moduly vhodné aj na pretaktovanie boli poskytnuté partnerom na vývoj a testovanie next-gen riešení.

Kingston vyvinul DDR5 moduly s prednastavenými XMP profilmi, no zároveň svojim partnerom, výrobcom základných dosiek umožňuje, aby manuálne upravili obvody na správu napájania (PMIC) nad hodnotu 1.1V a tým otvorili priestor na pretaktovanie. Kingston očakáva, že DDR5 budú na trhu dostupné už v treťom štvrťroku tohto roku.

Validácia pamätí vyžaduje spoluprácu celého ekosystému výrobcov počítačov a ich komponentov, vývoju teda napomáha fakt, že Kingston počas svojej 33 ročnej histórie nadviazal veľmi úzke vzťahy s poprednými výrobcami motherboardov a čipsetov. Vďaka tejto spolupráci môžeme očakávať uvedenie nových ultra výkonných modulov vhodných aj na pretaktovanie už do konca tohto roku.

Počas tridsiatich rokov Kingston starostlivo vyvinul a 100 percentne otestoval každú pamäťovú bunku každého čipu na všetkých moduloch. Dôsledný prístup k testovaniu, poskytovaniu doživotnej záruky a kvalitný zákaznícky servis sú kombináciou, ktorá udržala Kingston na pozícii najväčšieho svetového výrobcu pamätí pre tretie strany s 80 percentami podielu na trhu.

Kingston je dlhoročným členom JEDEC, organizácie, ktorá zastrešuje štandardy v elektrotechnickom priemysle. Vyše desať rokov, sú experti Kingston aj členmi predstavenstva JEDEC, kde sa na tvorbe štandardov priamo podieľajú.