Kostým nielen do práce: Trendy office outfity na každý deň

Nájsť dokonalý kostým nie je vôbec jednoduché. Tento pánsky kúsok si dámy naprieč celým svetom veľmi rýchlo osvojili a dodali mu punc ženskosti. Už dávno neplatí, že nohavicové kostýmy patria iba do kancelárie či na obchodné stretnutia. Naopak! Môžete si ho obliecť aj počas bežných dní.

Odvážne farby

Klasické kostýmy sú síce súčasťou office outfitov už od nepamäti, no ak chcete vyzerať trendy, dôležitý je správny výber farby kostýmu.  V súčasnej dobe sú moderné aj výraznejšie modely, preto sa nebojte vzorov či farieb. A pamätajte, už dávno neplatí, že kostým musíte kombinovať výlučne s ihličkami. Buďte rebelkou a obujte si ku kostýmu štýlové tenisky. Čo sa doplnkov týka, tie musia byť vždy vysokej kvality: kabelka, opasok, šatka, stavte skôr na malé náušnice, náhrdelník či hodinky.  Kov týchto doplnkov by mal jednotný. Zrieknite sa lacnej bižutérie, ťažkých veľkých náušníc, náramkov a tiež prsteňov s veľkými kameňmi.

Šedá myška/ Nevýrazná šedá?

Aj keď móda je z roka na rok uvoľnenejšia, pravidlá biznis oblečenia pre ženy nestrácajú svoju aktuálnosť.  Sivá farba je jednou zo základných farieb biznis šatníka, vyznačuje sa najmä tým, že je neutrálna, čiže ju veľmi ľahko skombinujete s ďalšími farbami. A možnostiam pri kombinovaní sa hranice nekladú. Ak nechcete vyzerať ako šedá myška, vyskúšajte váš sivý kostým skombinovať s výraznejšou žltou, modrou, hnedou alebo ružovou farbou. Za najnovší trend sa považuje kombinácia sivej a pieskovej farby. Tieto upokojujúce farby zdôrazňujú ženskosť, rovnako ako aj vznešenosť a štýlovosť.

Overená klasika/Moderná klasika?

V súčasnosti nemusí byť kostým len univerzálny a formálny, ale naopak môže odrážať aktuálne módne trendy a aj charakter nositeľa. Výhodou kostýmu je aj jeho variabilita. Jednotlivé diely máte možnosť nosiť ako komplet ale zároveň aj separátne. Sako môžete nosiť nielen k nohaviciam z rovnakého materiálu, ale môžete ho tiež skombinovať s blúzkou a džínsami.  Kostýmové nohavice ponúkajú v súčasnosti výber z viacerých strihov, zvoliť si môžete obtiahnuté, ktoré končia pri členkoch, čo vyzerá výborne, keď kostým skombinujete s lodičkami ale aj s teniskami. Trendom pri kostýmoch sú v súčasnosti aj nohavice širšieho strihu ušité vysoko do pása s opaskom. Tie vyzerajú skvele s tenším, zapraveným svetríkom a vyššími lodičkami alebo členkovými čižmami. V takomto outfite budete vyzerať vždy moderne, elegantne a vkusne.

 

Il. fotografia: pinterest.com
Galéria: Twinset, La Femme, cellbes.sk, Björn Borg