Kapustové šúľance s Mecom údeným rolovaným stehnom

Vychutnajte si kvalitné a lahodné údeniny od Mecom. Oslovia vás vysokým obsahom mäsa, údené na bukovom dreve a vyrobené z kvalitných surovín.

Veľkonočný stôl každej rodiny je jedinečný, ale všetci majú jedno spoločné, na každom z nich si chcú vychutnať vynikajúce jedlo tej najvyššej kvality. Doprajte svojim blízkym skvelú chuť Veľkej noci a pripravte lahodné pokrmy aj pre vašich šibačov či polievačov.

Ingrediencie:

1 Mecom údené rolované stehno

350 g  uvarených zemiakov

1 žĺtok

80 g hladkej múky

2 hrste kyslej kapusty

1 väčšia cibuľa

štipka soli

olej

mletá rasca, čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky si uvaríme v osolenej vode v šupke do mäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvarené zemiaky nastrúhame na strúhadle nahrubo, pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme viac múky. Z cesta si vytvarujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode. Šúľance sú hotové, keď vyplávajú na povrch. Vylovíme a odložíme bokom. Na panvici si na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na malé kocky nakrájané údené rolované stehno a opražíme. Pridáme kapustu a koreniny. Premiešame, podlejeme troškou vody, prikryjeme a necháme chvíľku povariť. Šúľance podávame so zmesou kyslej kapusty a údeného rolovaného stehna.