Zvládnite záver zimy na svojom aute bez nehody

Aj keď sme sa posledné roky sťažovali na slabé zimy, tohtoročná nám to zatiaľ vynahrádza. Môžeme sa tešiť s podstatne väčšej snehovej pokrývky ako minulý rok. Snehovú pokrývku a mrazy ale nemusia práve vodiči, ktorí dennodenne cestujú svojim autom.

Majte dobré osvetlenie auta

Pri snežení, zamračenom počasí, celkovo pri akomkoľvek počasí potrebujeme mať dobrý výhľad pre seba. Dobrý výhľad pre seba, najmä po zotmení, alebo pri zamračenom počasí, vám poskytne dobré osvetlenie auta. Odporúčame vám klasické žiarovky nahradiť auto LED žiarovkami. Nové auto LED žiarovky vám zaručene osvetlia vozovku a zabezpečia vám lepší výhľad pre seba aj v nepriaznivom zimnom počasí.

Dobré osvetlenie vám pomôže vyhnúť sa dopravnej nehode.

Čistite si okná a strechu od zamrznutého, či mäkkého snehu

Ak chcete zvládnuť záver zimy bez nehody, odporúčame vám vždy, keď plánujete ísť s autom preč, vyčistiť okná a strechu auta od zamrznutého, či mäkkého snehu. V prípade okien je to potrebné práve kvôli výhľadu. Čo sa týka strechy, vtedy to je nutné práve pri zamrznutom snehu, ľade. Pri jazde by sa vám mohol totiž uvoľniť a mohol by ohroziť nielen vaše zdravie, ale najmä zdravie ostatných účastníkov premávky. Uvoľnený kus ľadu zo strechy by mohol zasiahnuť čelné sklo auta za vami. Akákoľvek ponechanie snehovej pokrývky je navyše trestané pokutou.

Na čistenie okien a strechy používajte metličky, škrabky, ktoré potom odporúčame nechať odtiecť práve na gumených rohožiach. Až keď budú suché, môžete ich umiestniť na gumové vaničky do kufra.

Zvládnite záver zimy bez nehody a okrem dobrého osvetlenia a čistenia okien a strechy od snehu a ľadu odporúčame čistiť aj okolie blatníkov. V ich okolí sa vám môže zachytávať sneh, ktorý môže neskôr zamŕzať, čo vám môže spôsobiť neskôr aj hrdzavenie týchto plôch.

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: LeManna / Shutterstock.com