Trávte veľa času na čerstvom vzduchu

Pandémia koronavírusu nás izolovala od kamarátov a zvyšku rodiny. Ak ale chceme byť zdraví, musíme to ešte nejaký čas vydržať. Aj keď máme momentálne zimu a mnohým toto ročné obdobie nevyhovuje, nesmieme podceniť trávenie času na čerstvom vzduchu. Trávte veľa času na čerstvom vzduchu.

Posilňovanie imunity

Práve trávenie času na čerstvom vzduchu vám pomôže posilniť váš imunitný systém. Keďže sme momentálne ohrozovaní práve koronavírusom, práve preto by sme mali pomôcť imunitnému systému, aby sa lepšie chránil.

Posilňovanie imunity je dôležité pre všetkých, aj pre najmenších. Nesmiete však podceniť obliekanie. Malé deti by ste mali dávať do teplých zimných fusakov, staršie deti by mali mať zimné overaly.

Aj hodina denne prechádzky na čerstvom vzduchu je pre náš imunitný systém dôležitá.

Mimo veľkých skupín ľudí

Trávte veľa času na čerstvom vzduchu. Nezabúdajte ale vyberať také miesta, ktoré nie sú preplnené davmi ľudí. Uprednostňujte prechádzky do lesa, do prírody, kde stretnete minimum, ideálne nikoho. Každý sa chce nadýchať čerstvého vzduchu a toho sa nadýchate mimo ciest, mimo ľudí.

Možno si viaceré deti zvykli tráviť čas v interiéri práve hraním sa so svojimi hračkami. Prechádzky sú ale veľmi dôležité. Treba aj to, aj to.

Nákrčník ako ochrana dýchacích ciest v prírode

Nezabúdajte sa dôkladne chrániť. Prekrytie horných dýchacích ciest je samozrejmosťou. Na prechádzkach v prírode oceníte praktické nákrčníky, ktoré za bežných okolností používajú aj turisti na turistike.

Dôležitá je aj dobrá obuv. Určite si dávajte protišmykovú teplú zimnú obuv, ktorá vás ochráni pred pádom a samozrejme aj pred chladným zimným počasím.

V prípade náročnejšej turistiky v náročnom teréne nezabúdajte ani na mačky.

 

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: Benevolente82 / Shutterstock.com