Praktické rady, ktoré oceníte pri zariaďovaní spálne

Miestnosť, kde oddychujeme, spíme, by mala byť zariadená tak, aby sme sa v nej cítili neustále príjemne. Ak vás čaká kompletná rekonštrukcia spálne, mali by ste si ujasniť viaceré pravidlá. V prvom rade je potrebné zariadiť miestnosť tak, aby poskytla pohodlie, úložný priestor, ale zároveň aby neslúžila ako pracovňa a nebola príliš preplnená zbytočnosťami…

Vstavané skrine na mieru 

Úložný priestor je v spálni potrebný a preto, aby ste ho mali dostatok, odporúčame vám dať si vyrobiť vstavané skrine na mieru s novými posuvnými systémami, ktoré zaručia bezproblémový prístup do skrine. Vstavané skrine si dajte vyrobiť z rovnakého materiálu a v rovnakom farebnom prevedení v akom si vyberiete posteľ. Vstavané skrine sú vysoké až po strop, čím vám poskytnú oveľa viac miesta, ako spálňové skrine, ktoré bežne kúpite ako súčasť spálňovej zostavy.

Masívne postele

Ak chcete mať pohodlný spánok, vyhnite sa klasickým čalúneným posteliam a skôr zvoľte možnosť masívnej postele v kombinácii s dobrými matracmi 80×200. Ak si vyberiete klasický rozmer postele, čiže 160×200, práve tieto matrace budete potrebovať.

Masívne postele s klasickými roštami majú dlhú životnosť, sú pevné a nevŕzgajú po pár rokoch používania. Vydržia dlhé roky a budú stále moderné. Drevo ako prírodný materiál by malo mať zastúpenie aj v spálni.

Pri zariaďovaní spálne určite nepodceňujte výber matraca, postele a skrine, ktorá vám poskytne úložný priestor. V prípade masívnych postelí si vyberajte postele, pod ktoré si budete môcť dať plastové boxy, do ktorých môžete uložiť menej používané veci.

Odporúčame namiesto klasických nočných stolíkov umiestniť do spálne jednu stojacu lampu, tienidlo.

 

 

 

Zdroj obrázka:
Autor: Photographee.eu / Shutterstock.com