Ochrana pred koronavírusom nesmie byť podceňovaná

Pandémia nás trápi už takmer rok. Kým mnohí z nás si mysleli, že tento rok sa všetko vráti do normálu, zatiaľ to žiaľ nevyzerá veľmi priaznivo. Obzvlášť s príchodom rôznych mutácií na Slovensko musíme dbať o ešte väčšiu ochranu. Ochrana pred koronavírusom nesmie byť podceňovaná.

Dôkladne prekrytie horných dýchacích ciest

Možno aj vy máte skúsenosti, že keď prechádzate po ulici, veľmi veľa ľudí má nedostatočne chránené horné dýchacie cesty, čiže nos a ústa. Ak nechcete podceniť ochranu pred koronavírusom, musíte dbať o dôkladne prekrytie horných dýchacích ciest.

Nedávajte si rúško pod nos, ale prekrývajte si nos a aj ústa. Mnohí ľudia začínajú využívať viac respirátory ako ochranné rúška. Zvýšil sa predaj viacerých typov respirátorov, dokonca aj respirátorov FFP3.

Dôkladne si prekrývajte ústa a nos a zvýši sa tak ochrana pred nebezpečnou nákazou.

Dezinfekcia vždy pri sebe

Aj keď pri vstupe do ambulancie zubára v Žiline, alebo do rôznych iných ambulanciách rôzneho zamerania v rôznych mestách majú lekári k dispozícii dezinfekciu, noste dezinfekciu vždy pri sebe. Malé praktické balenia dezinfekcie dáte aj do kabelky.

Vždy, keď budete mimo domu a chytíte sa plochy, ktorej sa chytá mnoho ľudí, dezinfikujte si ruky. Zároveň je potrebné mať po ruke aj krém na ruky. Dezinfekcia môže totiž vaše dlane extrémne vysúšať.

Praktickou pomôckou sú aj jednorázové rukavice, ktoré oceníte v nemocnici, v MHD, či napríklad v potravinách.

Ochrana pred koronavírusom nesmie byť podceňovaná. Prekrývajte si horné dýchacie cesty, vyhýbajte sa preplneným miestam, dezinfikujte si ruky neustále a aj vždy po príchode a nezabúdajte posilňovať svoj imunitný systém, aby vás chránil pred týmto nebezpečným vírusom.

Ak sa budete pohybovať na mieste s väčším množstvom ľudí, používajte aj ochranné jednorázové rukavice, ktoré po použití vyhodíte.

 

 

 

 

Zdroj obrázka:
Autor:Corona Borealis Studio  / Shutterstock.com