Nudíte sa počas karantény? Tieto aktivity vás rozhodne zabavia

Ak aj vás, alebo vašich blízkych zastihol koronavírus, domácej karanténe sa nevyhnete. Karanténa nikomu nie je príliš po chuti, treba však byť opatrný a chrániť svojich blízkych. Počas domácej karantény sa ale môže stať, že sa budete nudiť. Predsa len čas strávený len doma bez možnosti opustiť domácnosť je pre mnohých skľučujúci.

Stavajte puzzle

Puzzle nie sú len hra pre deti. Je to hra, ktorá baví všetky generácie a preto ak sa nudíte, odporúčame vám objednať si puzzle 5000 a začať stavať. Čím väčší počet dielikov, tým je to náročnejšie. Určite sa však touto aktivitou zabavíte počas celej karantény. Budete sa tešiť, kým všetky dieliky poskladáte do výsledného obrazu.

Navyše ak si kúpite aj lepidlo na puzzle, môžete si poskladaný obraz aj zlepiť a neskôr dať zarámovať.

Vybrať si môžete s rôznych motívov. Vyberte si taký, ktorý sa vám najviac páči a ak sa chcete trošku zapotiť, vyberte si obraz s množstvom detailov, kde väčšina dielikov bude podobná.

Zacvičte si

Ak celý čas sedíte na gauči v teplákových dámskych mikinách a vo voľných teplákoch, určite vás po čase bude bolieť celé telo. Zacvičte si počas karantény. Ak vám to zdravie umožňuje, skúste si vytiahnuť zo skrine posilňovacie gumy, cvičiace podložky, či napríklad nafukovacie lopty, kettlebell, činky a zacvičte si.

Hodina denne vám pomôže udržať sa v kondícii aj po skončení karantény. Ak však budete mať problém s dýchaním, či sa objaví horúčka, vyhnite sa cvičeniu a skúste len oddychovať.

Okrem stavania puzzle a cvičenia odporúčame ešte čítanie kníh. Ak ste mali v knižnici neprečítané nejaké knihy, práve teraz je čas venovať im čas. Skúste aj maľovanie antistresových omaľovánok, skúšanie nových receptov, či využite túto možnosť na pretriedenie si oblečenia, či rôznych papierov a dokumentov v šuflíkoch.