Nové pevné kupole s vynikajúcou kvalitou obrazu a AI analytikou

Axis Communications uvádza na trh pevné varifokálne kopulovité kamery ponúkajú cenovo výhodnú inštaláciu a sú ideálne pre dohľad na celom rade miest, vrátane dátových a logistických centier, alebo prémiových maloobchodných predajní.

Nové kamery sú dostupné ako v interiérovom, tak aj exteriérovom prevedení. S puzdrom s krytím IK10 sú odolné voči prachu, vandalom a sú tiež chránené proti presmerovaniu, rozostreniu a nárazom. Kamery AXIS P3247-LV a AXIS P3247 LVE ponúkajú rozlíšenie 5 MP, zatiaľ čo AXIS P3248-LV a AXIS P3248-LVE prichádzajú s vysokým rozlíšením 4K. Posledná z noviniek, model P3255-LVE, prichádza v rozlíšení HDTV 1080p s duálnou čipovou sadou pre obrazovú analytiku využíva vlastný čip Axis ARTPEC-7 s procesnou jednotkou hlbokého učenia (DLPU). Duálna čipová sada umožňuje predinštalovanej aplikácii AXIS Object Analytics detekovať a klasifikovať osoby alebo vozidla a rozlišovať medzi rôznymi typmi vozidiel, ako sú osobné autá, autobusy, nákladné vozidlá, motocykle, či bicykle.

Navyše táto sada umožňuje analytike bežať priamo v kamere (tzv. na okraji), čo umožňuje stavať rýchlejšie a viac škálovateľné systémy. Medzi nesporné výhody patrí aj spracovanie obrazu v reálnom čase, celkové nižšie náklady a jednoduchá implementácia. A vzhľadom k tomu, že sa po sieti prenáša iba relevantné video, znižuje sa tým potreba veľkého úložiska a veľkej šírky pásma, ale riešia sa aj možné problémy spojené s otázkami zachovanie súkromia osôb v záberoch kamery. Ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu v rozlíšení HDTV 1080p. Vďaka technológii Axis Zipstream s podporou kodekov H.264 a H.265 sa u všetkých kamier výrazne znižujú požiadavky na šírku pásma a úložisko bez toho, aby utrpela kvalita zaznamenaného obrazu. Tieto špičkové kamery ponúkajú kompletné uloženie všetkých kryptografických kľúčov a certifikátov, takže zostanú v bezpečí aj v prípade kybernetického útoku.