Dvojspektrálna pozičná kamera

Spoločnosť Axis Communications uviedla na trh novú dvojspektrálnu PTZ kameru AXIS Q8752-E s termálnou kamerou s 3× zoomom, pre spoľahlivú detekciu a overenie za každého počasia a svetelných podmienok, a tiež klasickou kamerou s 32× optickým zoomom pre vizuálnu identifikáciu farieb a detailov. K dispozícii je aj model s 35 mm termálnou šošovkou.

Táto špičková kamera ponúka komplexný pohľad od zeme k oblohe s rozsahom náklonu od -90° až do +45° a neobmedzené otáčanie o 360° pre rýchlu zmenu pohľadu a sledovanie objektov. Kamera je pre lepšiu stabilitu obrazu vybavená elektronickou stabilizáciou (EIS) na oboch senzoroch a tiež plynulým pohybom motoriky PTZ. Vďaka nastaviteľnej tepelnej palete u termálneho senzoru je možné ľahšie identifikovať rôzne zdroje tepla vyžarujúce rovnaké množstvo tepelnej energie, čo uľahčuje a zefektívňuje interpretáciu nasnímané scény.

Kamera je pripravená aj pre snímanie zvuku a má vstavané analytické nástroje AXIS Motion Guard (detekcia pohybu), AXIS Fence Guard (stráženie perimetru) a AXIS Loitering Guard (detekcia podozrivého správania osôb v zornom poli, tzv. „pofľakovanie“) zabezpečujúce proaktívny video monitoring. Ostrý a stabilný obraz zabezpečí technológia Forensic WDR (široký dynamický kontrast s parametrami pre súdne dokazovanie) a Lightfinder 2.0 – vďaka nej je záber aj v šere farebne verný, sýty a kamera ostro sníma i pohybujúce sa objekty.

Medzi pokročilé bezpečnostné funkcie patria firmware s autorizáciou (signed firmware) a zabezpečené spustenie (secure boot). Tie sa postarajú aby bol v kamere nainštalovaný iba autorizovaný firmware, ktorý je po uvedení do továrenského nastavenia zbavený všetkého malwaru. Kamera je tiež vybavená modulom Trusted Platform Module (TPM), ktorý má certifikát FIPS 140-2 úrovne 2. Postará sa o bezpečné uloženie všetkých kryptografických kľúčov a certifikátov, takže zostanú v bezpečí aj v prípade kybernetického útoku.

Medzi kľúčové vlastnosti patria:

  • Termálna a vizuálna kamera v jednom
  • 360° neobmedzené otáčanie
  • Duálna elektronická obrazová stabilizácia
  • Firmware s autorizáciou, bezpečné spustenie a TPM 2.0
  • Termálne palety

Táto robustná kamera, odolná voči vandalom, môže byť pripojená pomocou optického káblu, aby ste prekonali obmedzenia vzdialenosti a zväčšili šírku pásma. Vďaka tomu je možné kameru inštalovať aj na odľahlé miesta s menším počtom káblov a konektorov. Kamera už je už k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.