Vytvorte svojim deťom nezabudnuteľné zážitky na vianočné obdobie

Blížia sa tie najkrajšie sviatky v roku a najviac sa práve na tieto sviatky tešia pochopiteľne deti. Ich radosť je neopísateľná. Najviac to prežívajú tí najmenší, ktorí sa tešia predovšetkým na to, kým príde Ježiško a donesie im niečo. Vianočné sviatky ale nie sú len o darčekoch. Sú o tom, že ako rodina strávite spoločný čas a budete sa stretávať s tými, s ktorými ste sa počas roka málo videli. Ak máte deti, vytvorte svojim deťom nezabudnuteľné zážitky na vianočné obdobie.

Vyrábajte spoločne vianočné dekorácie

Ak chcete vytvoriť deťom nezabudnuteľné zážitky na vianočné obdobie, vyrábajte spoločne vianočné dekorácie. Možno takéto dekorácie vyrábali v škole, v škôlke. Odporúčame vám ale nejaké vianočné dekorácie vyrábať aj doma. Môžete vystrihávať snehové vločky z výkresu, či zo škrupín orechov robiť iné vianočné dekorácie. Deti síce budú mať pocit, ako by boli na nejakom krúžku, avšak ide o výrobu vianočných dekorácií, čo sa im určite bude páčiť a bude ich to baviť.

Dnešní rodičia deti prihlasujú na rôzne krúžky a dokonca ich prihlasujú na kurzy angličtiny pre deti do Žiliny, alebo iných miest, ktoré sú určené aj pre deti v predškolskom veku. Kurzy angličtiny pre deti v Žiline, ale aj v iných mestách pre deti aj v predškolskom veku sú dobrou príležitosťou prísť do kontaktu s cudzím jazykom v pomerne skorom veku.

Čítajte si spolu v pelechu

Urobiť si pelech, čiže sa zababušiť pod deku, zobrať si pohár kakaa a čítať si? To znie dobre a uvidíte, že toto sa zapáči aj vašim deťom. Čítanie je pre deti veľmi potrebné a ak dieťa nevie samo čítať, vezmite ho do pelechu (pod deku) a čítajte si spoločne. Pripravte nejaké zdravé maškrtky a vezmite aj teplé kakao.

Takýto zážitok sa vašim deťom bude spájať nielen s Vianocami. Je to príjemná aktivita, ktorá sa dá realizovať počas celého roka.

Keď však vytiahnete huňaté deky s vianočnými motívmi, hrnčeky na čaj alebo kakao s vianočnými motívmi a ešte vezmete aj knižky s vianočnými motívmi, bude to typicky vianočná aktivita! Deti okrem čítania kníh určite zabaví aj skladanie stavebnice, či napríklad skladanie 3D puzzle.

Okrem výroby vianočných dekorácií, čítania kníh, skladania stavebníc a skladania puzzle odporúčame počúvať aj vianočné koledy.

 

Zdroj obrázka:
Autor:  Yuganov Konstantin / Shutterstock.com