Technológie na reguláciu počtu zákazníkov

Nariadenia vlády obmedzujúce počet zákazníkov v predajniach priniesli zvýšený dopyt po riešeniach, ktoré umožnia tieto obmedzenia dodržiavať. Príkladom jedného z nových hardvérových prvkov je uvádzané počítacie zariadenie AXIS P8815-2 People Counter, ktoré využíva dvojicu senzorov na generovanie hĺbkovej mapy, čo výrazne zvyšuje presnosť počítania. Získané dáta o počte návštevníkov môžu predajne ďalej spracovať napríklad s využitím existujúceho softvéru na správu kamerového systému (VMS). Nový počítací 3D senzor je ideálny do nepriaznivých prostredí, kde sú tiene, silné slnečné svetlo, odlesky alebo veľká prevádzka. V prípade potreby možno zariadenie pomocou voliteľného príslušenstva namontovať aj na záves alebo zapustiť do stropu.

K informovaniu o aktuálnom počte ľudí v predajni možno využiť aj sieťové reproduktory. Axis zároveň oznámil uvedenie vylepšenej verzie správy softvéru AXIS Audio Manager Edge, ktorý zaisťuje jednoduchú správu obsahu a umožňuje kombinovať živé alebo nahrané hlásenia. Súčasťou aplikácie sú vopred naprogramované pravidlá jednoduchej konfigurácie, nastavenia pre prevádzku, ale aj harmonogramy týždenného plánovania obsahu.

Spoločnosť Axis už v tomto roku uviedla komplexné riešenie pre reguláciu počtu ľudí v predajňa s použitím existujúceho kamerového systému. Ide o úsporný systém s aplikáciami AXIS Occupancy Estimator a Store Occupancy Manager (SOM) od spoločnosti CamStreamer. Aplikácia MSM priamo z kamier agreguje dáta, ktoré prostredníctvom zrozumiteľnej infografiky zobrazia prichádzajúcich zákazníkom na pripojenej LCD obrazovke. Vďaka tomu získajú zákazníci okamžitý prehľad, koľko ľudí sa v predajni nachádzate, a koľko ich teda ešte môže vstúpiť.

AXIS P8815-2 je k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov Axis v Českej republike a na Slovensku. Služba AXIS Audio Manager Edge bude bezplatne k dispozícii na stiahnutie v 1. štvrťroku 2021.