Trávte voľné jesenné dni na chate ďaleko od miest

V tomto ťažkom období potrebujeme vypadnúť ďaleko od všetkých starostí, stresujúcich podnetov a povinností. Keďže teraz máme obmedzené možnosti cestovať do zahraničia, tráviť voľné jesenné dni môžeme na Slovensku. Na Slovensku máme množstvo krásnych miest, kde si môžeme do sýtosti oddýchnuť a načerpať novú energiu. Ak sa ale chcete vyhnúť davom ľudí, uprednostnite súkromie na chate.

Dobrý prístup, ale ďaleko od miest

Ak si chcete do sýtosti užiť čerstvý vzduch, chcete mať dobrý prístup k ubytovaciemu zariadeniu, ale chcete sa vyhnúť mestám, odporúčame vyberať chaty v menej frekventovaných lokalitách. Zapáčiť sa vám zapáči napríklad aj útulná chata Oščadnica, ktorá okrem moderného vybavenia ponúka krásne výhľady na kysuckú prírodu.

Pri výbere chaty zohľadňujte nielen lokalitu, ale aj dobrý prístup a vzdialenosť mesta od chaty. Chata má byť v krásnom čistom prostredí. Keď sa ráno zobudíte a pozriete sa z okien, mali by ste mať výhľad na les.

Prechádzky po lese, beh, či zbieranie húb

Ak budete tráviť voľné jesenné dni na chate, odporúčame vám každý deň si dopriať prechádzky po lese. Popritom môžete nájsť ešte aj nejaké huby, preto odporúčame zobrať si látkovú tašku, alebo prútený košík. Ak radi behávate, nezabudnite si vziať pevnú bežeckú obuv a zabehajte si v lese, po lesných cestičkách.

Les je balzamom na dušu a obzvlášť v tejto dobe oceníte čas strávený v ňom. Vyberte sa preto s rodinou na chatu do hôr a venujte sa aj týmto aktivitám.

Útulný interiér

Aby ste sa ale na chate cítili príjemne, klaďte dôraz na výber chaty s útulným interiérom. Počas jesene oceníte prítomnosť krbu, ktorý budete využívať väčšinu dňa, nakoľko teploty budú v nasledujúcich týždňoch už len klesať.

Chatky by mali mať moderne zariadenú kuchyňu prepojenú s jedálňou a obývačkou. Na drevených parapetách by nemali chýbať sviečky, na oknách by mali dominovať pekné vyšívané závesy.

Práve takto si väčšina z nás predstavuje útulne zariadený interiér v chate.

Zdroj obrázka
Autor: Janis Smits / Shutterstock.com