Moderné kancelárske priestory zariadené tak, aby neohrozovali zamestnancov

Kancelárske priestory sú neoddeliteľnou súčasťou firiem. Pracujú v nich viacerí zamestnanci, nielen majiteľ, riaditeľ, konateľ. Sedavá práca je rovnako ako manuálna práca veľkou záťažou pre naše zdravie, preto by sa ani v týchto priestoroch malo myslieť na zdravie zamestnancov.

Ako by ale mali vyzerať moderné kancelárske priestory, ktoré sú zariadené tak, aby neohrozovali zdravie zamestnancov?

Ochrana pred požiarmi

V každej firme by mala byť zabezpečená dôkladná ochrana pred požiarmi. V kanceláriách je veľa počítačovej techniky, ktorá môže pri výpadku elektriny a zlom stave spôsobiť požiar v kancelárií. Povinnosťou každého podnikateľa je zabezpečiť ochranu pred požiarmi a podnikať potrebné opatrenia na elimináciu rizika požiarov.

Ergonomický kancelársky nábytok 

V moderných kancelárskych priestoroch, ktoré neohrozujú zdravie zamestnancov, nechýba ergonomický kancelársky nábytok. Zameriavať by ste sa mali hlavne na ergonomické kancelárske stoličky, ktoré majú tvarované operadlo, kvalitné opierky hlavy, rúk a tvarovanú sedaciu časť. Dobré sú aj výškovo nastaviteľné stoly, ktoré vám umožnia nastaviť si výšku pracovnej plochy podľa seba. Zamestnanci sa tak nemusia krčiť pri sedení za týmto stolom a pracovná plocha bude v takej výške, aká im vyhovuje.

Ergonomický kancelársky nábytok chráni zdravie a znižuje dopady sedavej práce na zamestnancov.

Kvalitné vetranie

Moderné kancelárske priestory chrániace zdravie okrem ochrany pred požiarmi a ergonomického kancelárskeho nábytku musia mať zabezpečené kvalitné vetranie. Jednoduché otváranie okien a v zime zase dobré tesnenie okien sú veľmi dôležité aj v tomto ročnom období. V lete sú zase potrebné siete proti hmyzu, aby vám bolo umožnené kancelárske priestory vetrať.

V kancelárii oceníte aj dobrú zvukovú izoláciu. Ak máte kancelárske priestory v budove s viacerými kanceláriami, či inými prevádzkami, kde sa združujú viaceré skupiny ľudí, zvukovú izoláciu oceníte.

 

Zdroj obrázka
Autor: Zastolskiy Victor / Shutterstock.com