Jednoduchý spôsob streamovania videa z IP kamery

Dnešné bezpečnostné sieťové kamery dokážu oveľa viac než len monitorovať svoje okolie kvôli hrozbám. Vidíme čoraz viac spoločností, ktoré chcú sprístupniť svoje živé videá verejnosti, aby ukázali krásu svojho okolia turistom, transparentné vysielanie zasadania a hlasovania, dopravnú situáciu alebo zábery nadšencov prírody, ktorí vysielajú obrázky vtáčích hniezd.

Ak ste v minulosti chceli mať na svojom webe živú kameru, potrebovali ste kodér, samostatný počítač alebo svoj vlastný streamovací server. Keďže však populárne platformy ako YouTube, či Facebook začali podporovať priame video streamy, riešenie je dnes jednoduchšie. Tieto platformy umožňujú bezplatné streamovanie bez ohľadu na to, či video sleduje jeden alebo 50 000 divákov súčasne. Rozhranie je optimalizované pre najširší okruh divákov, takže nie je potrebné riešiť sťažnosti divákov, že si nemôžu prehrať video.

Streamovanie priamo z IP kamery

Použitím platformy ACAP si môžete vybrať zo širokej škály softvérových aplikácií tretích strán, ktoré umožňujú vašej IP kamere vykonávať špecifické funkcie – rovnako ako aplikácie vo vašom smartfóne. V roku 2014 bola predstavená aplikácia CamStreamer navrhnutá spoločnosťou NetRex, ktorá bola špeciálne vytvorená pre streamovanie videa. Aplikácia umožňuje prenášať video z CCTV kamery priamo na najčastejšie používané platformy, ako sú YouTube, Facebook, Microsoft Team – Microsoft Stream, Vimeo, Twitch.tv, DaCast, Ustream, Wowza alebo iné streamingové služby.

Jej výhodou je nízka cena za jednorázovú platbu a jednoduché nastavenie – na konfiguráciu vášho streamu stačí pár kliknutí, potrebujete iba jednu kameru Axis, pripojenie na internet a licenciu aplikácie CamStreamer – autonómne riešenie bez potrebnej obsluhy. Vysielanie tak môže prebiehať verejne, dostupné všetkým, alebo len pre vybrané osoby, pracovné skupiny či  organizácie.

Zobrazenie dynamickej infografiky

Okrem aplikácie CamStreamer, môžete v kamere využiť aj sesterskú aplikáciu s názvom CamOverlay, vďaka ktorej môžete používať kameru a pridávať dynamickú grafiku priamo do živého videa. Ak potrebujete do svojho vysielania pridať ďalšie informácie ako napr. počasie, skóre – výsledková tabuľa, zobrazovať reklamy na vaše produkty alebo dokonca hravé animované súbory GIF, čím obohatíte video obsah, toto riešenie sa ponúka samé. Grafiku prekrytia a jej načasovanie je možné ovládať a spravovať pomocou jednoduchého rozhrania API.

Ak potrebujete do svojho videa pridať konkrétne údaje – napríklad údaje zo snímačov teploty, počítadiel, prístupových systémov atď. – CamStreamer ponúka aplikáciu CamScripter App. Tá vám umožňuje spúšťať mikro aplikácie priamo v kamere Axis, napr. integrovať senzory tretích strán.

Keďže funkcie aplikácií je možné ovládať aj pomocou rozhrania API s takmer neobmedzenou možnosťou integrácie, poskytuje to flexibilitu na streamovanie športových udalostí, online kurzov, cirkevných bohoslužieb, premávky, zoologických záhrad a ešte oveľa viac.

Pre viac informácií neváhajte kontaktovať :
obchod@canex.sk / +421 918 450 870

Použité so súhlasom spoločnosti Axis communications AB a Canex sro