Využite posledné augustové dni na dovolenku v Jasnej

Leto sa nám pomaly, ale isto blíži ku koncu. Tohtoročné leto bolo iné práve kvôli obmedzeniam v dôsledku pandémie koronavírusu a veľa Slovákov trávilo letnú dovolenku práve na Slovensku. Ak ešte nemáte letnú dovolenku za sebou, využite posledné augustové dni na dovolenku v Jasnej.

Ubytovanie priamo v Jasnej

Ak sa vám známe stredisko v Nízkych Tatrách dlhodobo pozdávalo, teraz je ten správny čas nájsť si  ubytovanie v Jasnej. Jasná ako samotná časť Demänovskej doliny ponúka množstvo ubytovacích zariadení. Môžete tam nájsť luxusné a zároveň drahšie ubytovanie, ale môžete tam nájsť aj lacné ubytovanie v Jasnej, ktoré je moderné a veľmi útulné.

Na výber máte z množstva ubytovacích zariadení. Stačí si vybrať to, ktoré sa vám zdá najatraktívnejšie.

Keď chceme viac súkromia

Ak sa chcete vyhnúť preplneným hotelom a chcete mať viac súkromia, môžete uprednostniť ubytovanie v moderných apartmánoch v Jasnej. Súkromie, ktoré využívajú viacpočetnejšie rodiny, môžete využiť aj vy. Teraz, keď by sme sa mali vyhýbať väčším skupinám ľudí, príde ubytovanie v apartmánoch v Jasnej ako dobrá možnosť.

Kam ísť?

Ak budete ubytovaní v Jasnej, určite vám odporúčame prechádzku po jednotlivých častiach Jasnej. Je to celkom dlhá prechádzka a preto si nezabúdajte vziať so sebou aj tekutiny. Na začiatku Demänovskej doliny máte možnosť navštíviť dve známe slovenské jaskyne – Demänovskú ľadovú jaskyňu a Demänovskú jaskyňu Slobody. Do týchto jaskýň sa ale poriadne naobliekajte. Teplota v nich sa pohybuje tesne nad nulou a dokonca v prvej menovanej jaskyni uvidíte aj počas leta pravý sneh. Demänovská dolina je popretkávaná jaskynnými systémami, ktoré nie sú voľne prístupné, no práve tieto Demänovské jaskyne nám umožňujú nahliadnuť do jaskýň typických v tomto pohorí. 

Ak ale chcete stúpať aj do výšok, rozhodne si spravte turistiku až priamo na vrchol Chopku. Tesne pod Chopkom sa nachádza Kamenná chata, kde sa môžete počas horúčav osviežiť.

Tým zdatnejším odporúčame turistiku až na Ďumbier. Je to časovo náročná turistika, ale po fyzickej stránke nie je až taká náročná, preto ju zvládnu aj menej zdatní turisti.

 

Zdroj obrázka:
Autor: Kayo  / Shutterstock.com