Noc v korunách stromov, či v najvyššie položenom hoteli v strednej Európe

Veľa ľudí sa v poslednej dobe rozhodlo dovolenkovať radšej doma a spoznať krásy, ktoré máme doslova na dosah. Milovníci turistiky sa vybrali do Tatier, wellness nadšenci navštívili kúpele a rodiny s deťmi zavítali do aquaparkov a vybrali si ubytovanie s bohatým programom pre ich ratolesti. Ale čo ak patríte k nadšencom, ktorí radi spoznávajú netradičné ubytovania, ktoré nie je možné len tak hocikedy navštíviť? Práve vám pomôže projekt Amazing places, ktorý zostavil rebríček najnetradičnejších ubytovacích zariadení na Slovensku, ktorých služby sám ponúka. 

  1. Domček v dotyku s prírodou

Určite každý z vás v detstve túžil postaviť si bunker na strome a dívať sa na svet z vtáčej perspektívy. Obklopený zeleňou a v spätosti s prírodou. Tak bol navrhnutý aj tento Treehouse domček. Celý je postavený z kvalitného bukového dreva a miestami sa v ňom budete cítiť akoby ste sa vrátili do minulosti. Pre autentickejší pocit v ňom nie je zavedená elektrina, umývať sa budete v lavóre a k dispozícii je len suchý záchod. V momente, keď si sadnete na terasu a rozhliadnete sa okolo seba, začnete vnímať pokoj a energiu, ktorú okolitý les ponúka. Ak aj vy túžite, aby sa na chvíľu zastavil čas a chcete si oddýchnuť od každodenných starostí, vypnite si telefón a vnímajte len vôňu lesa.

  1. Slnko, mesiac a hviezdy na dosah

Ak sa vám pohľad z domčeku na strome nezdá byť dostatočný, prinášame vám možnosť ubytovať sa v jednom z  najvyššie položených hotelov v strednej Európe, v hoteli Rotunda na Chopku. Vo výške 2004 m. n. m. si môžete naplno vychutnať hviezdu oblohu a rukami sa prehrabávať v oblakoch. Hotel je určený nielen pre milovníkov vysokohorskej turistiky, ale aj pre ľudí, ktorí si radi vychutnávajú panoramatické výhľady v každom ročnom období. Práve v zime je veľkým bonusom zjazdovka, ktorá je dostupná pešou chôdzou, takže sa môže stať, že ju zlyžujete medzi prvými. Navyše je hotel dostupný lanovkou zo severnej aj južnej strany, takže sa nemusíte báť, že sa cestou k hotelu zničíte.

  1. Rozprávková cesta v čase so „zeleným“ mlynom

Ak si myslíte, že skutočne ekologicky sa dá bývať len v novostavbách, ste na veľkom omyle. Potvrdzuje to storočný Gašperov mlyn, ktorý, vďaka rozsiahlej rekonštrukcii, poháňa turbínu miniatúrnej vodnej elektrárne a vyrába elektrickú energiu.  Z prírody čerpá aj svetelnú energiu, ktorá dokáže vyhriať celý mlyn. Okrem ekologického prínosu je tento netradičný mlyn zariadený maľbami podtatranského akademického maliara Mariána Čižmárika a strojmi a nástrojmi, ktoré sa kedysi používali na spracovanie obilia a dodávajú mu rozprávkový duch. Najväčším bonusom je gastronomický zážitok v denne aktualizovanom degustačnom menu a zaslúžený oddych v súkromnom wellness centre. Ešte stále váhate kam sa vybrať na dovolenku?

  1. Na skok od neba

Ešte väčší extrém, ešte vyššie položený hotel a ešte viac zážitkov a panoramatických výhľadov. Noc na druhom najvyššom vrchu Vysokých Tatier, Lomnickom štíte, vo výške 2634 m. n. m. je plná superlatívov. Túžili ste niekedy zažiť východ či západ Slnka na jednom z tatranských štítov, a pritom bivakovanie nie je nič pre vás? Počkajte si na čas, kedy lanovka odvezie posledných návštevníkov z „Lomničáku“ a na chvíľu získate pocit, že celý štít patrí len vám. Či už ste zanietený turista, ktorý skvelú polohu využije na zdolávanie tatranských kopcov, alebo chcete príjemne zrelaxovať v srdci slovenskej prírody, noc na Lomnickom štíte odporúčame všetkým!

  1. Tri umelecké slohy na jednom mieste

Nesnívali ste niekedy o živote na zámku, či v kaštieli? Milovníkom histórie a architektúry odporúčame navštíviť renesančný Kaštieľ Kubínyi zo 17. storočia s barokovou prestavbou z 18. storočia a s klasicistickou úpravou z 19. storočia.  Takže umelecké štýly na vás budú dýchať z každej strany. Okrem nanovo zrekonštruovaného kaštieľa sa môžete tešiť na anglický park, luxusný wellness, či skvelú reštauráciu Amalia s lokálnymi surovinami. Pod hotelom sa navyše nachádza súkromná vínna pivnica, kde si viete rezervovať riadenú degustáciu. Vďaka komentovanej prehliadke kaštieľa sa dostanete do inak neprístupných miest a na chvíľu sa vcítite do rozprávkového zámockého života.