Rok 2020 mení plány, boj za zdravé prsia ostáva!

Heslo tohtoročného pochodu za zdravé prsia, #SPOLU, zostane len v rovine symbolickej. 12. ročník charitatívneho podujatia sa totiž neuskutoční. Napriek okolnostiam môžeme #SPOLU vyjadriť podporu počas októbra, mesiaca boja proti rakovine prsníka.

Spoločnosť Avon sa celosvetovo snaží zlepšovať nielen postavenie žien, ale aj ich zdravie. Dlhodobo sa venuje problematike rakoviny prsníka a ani v čase pandémie nezabúdala na ženy, ktoré postihlo toto ochorenie. Zdravie žien a ich rodín je pre kozmetickú spoločnosť prioritou. V boji s rakovinou prsníka dokážeme byť silnejší len vtedy, ak budeme držať #SPOLU.

Globálne Avon v minulom roku podporil boj proti rakovine prsníka čiastkou 6,7 miliónov dolárov. Avon spoločne s Avon Foundation for Women celkovo odovzdali už viac ako 939 000 000 dolárov. Finančné prostriedky boli využité v 38 krajinách. Až 55 % financií bolo priamo darovaných vo forme grantov alebo dotácií neziskovým organizáciám. Zvyšné finančné prostriedky slúžia na osvetu a liečbu rakoviny prsníka, zvýšenie povedomia a podporné aktivity. Vďaka Avonu je vo svete financovaných 245 mamografických prístrojov a 91 pojazdných mamografov. Avon Slovensko je súčasťou celosvetovej iniciatívy od roku 1998 a za celé obdobie sa podarilo odovzdať 1,45 mil. eur na podporu vzdelávania zdravotníckeho personálu, študentov, zlepšenie kvality života a psychosociálnu podporu žien, kúpu diagnostických prístrojov, operačnej techniky a šírenie osvety v rámci prevencie verejnosti. Každoročne sa realizovalo v rámci projektu Avon za zdravé prsia podujatie známe pod názvom – Avon Pochod. Tentoraz by sa uskutočnil už v poradí 12. ročník, vzhľadom na situáciu sa tak nestane.

S ohľadom na zdravie a bezpečnosť svojich zákazníkov a spolupracovníkov sa spoločnosť Avon zaviazala neusporadúvať žiadne hromadné akcie do konca roka 2020. Reaguje tak celosvetovo na súčasnú situáciu a spoločne naprieč skupinou Natura & Co, ktorej je súčasťou, napĺňa prísľub usilovať sa o lepší život a podnikanie prostredníctvom sociálneho, hospodárskeho a environmentálneho dopadu.

Napriek tomu, že rok 2020 mení plány a  Avon Pochod sa ako podujatie neuskutoční, boj za zdravé prsia pokračuje. Predaj charitatívnych tričiek a šatiek je predĺžený do polovice októbra alebo do vypredania zásob. Tričká a šatku navrhli blogerky Lucka a Nicole z Cup of Style a tričká sú stále v ponuke v dámskom, pánskom a detskom prevedení. Každé jedno Tričko 2020 predstavuje najväčšiu pomoc a je zdrojom finančnej podpory pre OZ Tak trocha inak, ktorému Avon v rámci boja za zdravé prsia tento rok pomáha*. Riaditeľka občianskeho združenia Erika Mokrý si pre pacientky pripravila „Štartovací balíček pre bezvlásky“, ktorý im má pomôcť prekonať prvotné obavy. Obsahuje nielen odpovede na najčastejšie kladené otázky, ale aj darček v podobe módnej šatky a AVON rúžu. Aktuálne sa Avon pripravuje na jeseň a predovšetkým OKTÓBER – mesiac boja proti rakovine prsníka, ktorého cieľom je poukázať na dôležitosť prevencie.

Spoločnosť Avon, ktorá sa dlhodobo angažuje v boji za zdravé prsia, v spolupráci s občianskym združením Tak trocha inak, ktoré je vyhlasovateľom verejnej zbierky Avon Pochod 2020, vyzýva k podpore projektu aj zaslaním ľubovoľného finančného príspevku na účet zbierky SK29 0200 0000 0042 3147 4754 s poznámkou „Avon dar“.

Hesla #SPOLU sa držia aj partneri pochodu – NUTREND, DIVAS, Prvá Stavebná Sporiteľňa, HC ´05 iClinic Banská Bystrica, ktorým patrí vďaka, keďže sa rozhodli aj napriek neľahkej situácii projekt podporiť finančným darom. Poďakovanie tiež patrí mediálnym partnerom Rádio Expres, Zdravie, Panta Rhei a Eurovea.

Viac informácií o boji #SPOLU za zdravé prsia nájdete na www.avon.sk, www.zdraveprsia.sk a Facebooku Avon za zdravé prsia.

Tričká a ostatné charitatívne symboly sú predávané v mene a na účet o.z. Tak trocha inak. Zisk z predaja zakúpených tričiek a ostatných charitatívnych symbolov putuje na konto verejnej zbierky “AVON Pochod 2020″, realizovanej občianskym združením Tak trocha inak.