Priznania štyridsiatničky, ktorá si pos*ala život

Vtipné a sviežo písané romány bestsellerovej autorky Alexandry Potter si nachádzajú milióny čitateliek na celom svete. Vo vydavateľstve NOXI vychádza jej ďalšia kniha, tentoraz o tom, že život sa málokedy vydarí podľa nalinkovaných koľají….    Príbeh písaný formou denníka hravým spôsobom ukazuje, aké dôležité je nestratiť nadhľad, vidieť samy seba neprikrášlené a napriek všetkému sa vedieť smiať z vlastných trapasov, pretože ani tie najdokonalejšie statusy na sociálnych sieťach vás nezachránia pred vnútornou prázdnotou a frustráciou.

Keď sa Nell Stevensová po rozchode so svojím snúbencom presťahuje z Kalifornie späť do rodného Anglicka, nič už nie je také ako predtým. Po štyridsiatke sú všetky jej kamarátky vydaté a zamestnané rodinnými a pracovnými povinnosťami. Dokonca jej rodičia prenajímajú jej starú detskú izbu, takže vrátiť sa domov nepripadá do úvahy. A tak jej nezostáva nič iné, ako si za lacný peniaz zohnať podnájom, prácu a snažiť sa prežiť vo svete dokonalých Instagramov a Facebookov. V byte, o ktorý sa navyše delí s nájomcom, sa živí písaním nekrológov a zažíva komické, až bizarné skúsenosti so schôdzkami z online zoznamky…

 Ukážka:

Mohol by mi, prosím, niekto vysvetliť, kedy sa stal preplnený diár meradlom úspechu? A znamená to, že som totálna nula, ak momentálne ležím v posteli a premýšľam, ako je možné, že môj kamarát Max má dnes päťdesiat rokov? Päťdesiat. Neuveriteľné. Päťdesiatka je predsa vek vášho otca. Vek politika v správach s nešikovne začesanou plešinou a príšerným vkusom na kravaty.
Znamená to, že ste v STREDNOM VEKU! (A myslím tým naozaj v strednom veku, nie sa tak iba cítiť.)
Päťdesiatnik nemôže, opakujem, NEMÔŽE byť niekto, s kým ste v lete na kartu InterRail precestovali Európu, keď ste mali osemnásť. Niekto, s kým ste prespávali na plážach, lebo všetky peniaze ste minuli na lacné Chianti, ktoré ste slopali priamo z fľaše na Španielskych schodoch presvedčení, že život už ani nemôže byť krajší. Ak mám byť úprimná, ani s odstupom času nie som si istá, či život môže byť krajší.

Z anglického originálu CONFESSIONS OF A FORTY SOMETHING F**K UP preložila Bronislava Duhanová. 

Titul Priznania štyridsiatničky, ktorá si pos*ala život vychádza na 540 stranách. Odporúčaná maloobchodná cena 14,90 €.