Dovolenková nálada v šatníku. Stavte na farby a vzory!

Leto je nenávratne tu a dovoľuje nám konečne siahnuť po farebnejších, výrazných modeloch a rôznych motívoch inšpirovaných letom. .Doplňte si nimi svoj letný šatník a navoďte si pocit pravej dovolenkovej idylky. Ukážeme vám ako na to!

Vzory ako výhoda

Výbornou voľbou na leto sú samozrejme aj šaty s farebným motívom alebo šaty vo výrazných farbách. Pri stylingu dbajte na ich správne vyváženie. Ak si zvolíte outfit s výraznejšími prvkami, doplnky dokombinujte už len jemné. Naopak ak ste si zvolili doplnky s tropickým motívom – topánky, kabelku či bižutériu, zvoľte následne jednoduchší outfit.

Výbornou voľbou je napríklad vzorovaná športová podprsenka, ktorú si pokojne dajte pod jednofarebnú košeľu, ktorú si ledabolo uviažete okolo pása. Výsledok bude pôsobiť nesmierne štýlovo. Športové oblečenie je ako také je vôbec segmentom kde sa farieb vôbec nemusíte báť. Či už vyberáte outfit na prechádzku, výlet do hôr, či na cvičenie v posilňovni.

Ak  ešte stále váhate  nad tým, či si zaopatriť do vášho šatníka niektorý z tropických vzorov, presvedčí vás jedno veľké plus. Ak potrebujete prekryť nejak’ý nedostatok zadovážte si väčší motív, napríklad motív tropických kvetov. Naopak ak si chcete zaobstarať plnšie tvary siahnite po drobnejších vzoroch. Samozrejme je veľmi dôležitý aj strih a prevedenie modelu. Ide ale o veľmi šikovný optický klam, ktorý ale naozaj funguje.

Farebná obuv

Aj počas leta nastanú príležitosti, ktoré si vyžadujú elegantnejšiu či konzervatívnejšiu obuv. Sandáliky sú  jednou z najkomfortnejších topánok, ktoré sa nenosia už len na dovolenke na pláži. Sú dostupné vo viacerých prevedeniach – kožené, farebné, s kamienkami. Oceníte ich najmä v najhorúcejších dňoch pre ich prievzdušnosť a pohodlie. Preto by sandále mali tvoriť základ vašej letnej výbavy. Sú vhodné do práce, na prechádzku a pokojne aj na večerné akcie. Toto leto sa budú nosiť farebné a výrazné modely  a taktiež stavte toto leto na zlaté metalické odtiene, ktoré vynikajúco doplnia aj jednoduchšie outfity.

Výrazné doplnky

Správne doplnky dokážu dokonale posunúť bežný outfit na vyššiu úroveň. Tohtoročnej letnej sezóne budú kraľovať výrazné kabelky, ktoré ľahko oživia váš jednoduchý outfit. Vyskúšajte napríklad strapce, ktoré sa v rôznych podobách vracajú do módy so železnou pravidelnosťou. Stačí aj jediný  strapcový doplnok a jednoznačne zabodujete. S doplnkami a bižutériou sa môžete taktiež vyblázniť do sýtosti. Vyvetrajte svoje extravagantné čelenky, náhrdelníky, náramky, veľké náušnice či trendy okuliare.  Ak ste milovníčkou klobúkov nasledujúcim trendom vás určite potešíme. Nič vás neochráni pred poludňajšími horúčavami lepšie než slamené klobúky. Ak ste ich doteraz využívali iba na dovolenke, tento rok v sebe nájdite odvahu a kľudne si ich nakombinujte do vášho každodenného outfitu, do práce či na prechádzku. Rafinovane pôsobia najmä v kombinácii s ľahkými, romantickými letnými šatami. Rozhodne vyskúšate!

 

Il. fotografia: pinterest.com

Galéria: Twinset, cellbes.sk, Björn Borg, www.upbrands.sk