Buďte štýlová aj počas upršaných dní. Ukážeme vám ako na to.

Prvý letný týždeň sme úspešne odštartovali, no počasie nám dáva poriadne zabrať. Očakávané horúce, slnečné dni sa nakoniec ukázali ako upršané a chladné.  Ako sa teda popasovať s chladnejším počasím v lete? Prinášame vám zopár tipov, ktoré určite oceníte.

Hrejivé šaty

Elegantné a zároveň ležérne. Svetrové, úpletové a mikinové šaty sú módnym hitom pre chladnejšie dni. Úpletové šaty zahrejú aj počas premenlivých letných dní a budú jednoznačne štýlovým kúskom vo vašom biznis šatníku.  Odporúčame staviť na klasické farby akými sú čierna, modrá či sivá, ale tiež sa nebáť farebnejších kúskov, ktoré sa perfektne kombinujú aj s s tmavším oblečením. Momentálne je v kurze aj kombinácia materiálov, takže sa nebojte zaexperimentovať. Počas bežného dňa siahnite napríklad po uvoľnenejších casual mikinových šatách, ktoré môžete kombinovať s teniskami ale aj lodičkami.

Nepremokavý kabát

Keďže počasie tieto dni pripomína skôr upršanú jeseň než slnečné leto, must-have kúskom bude pre vás rozhodne nepremokavý plášť či bunda. Tie ale môžete zvoliť v jasnejších farbách žltej, ružovej alebo v trendy metalických odtieňoch. Uvidíte, ako vám tieto veselé farby rozžiaria aj ten najzamračenejší deň. Jednofarebný, čierny plášť v jednoduchšom strihu určite oceníte zase do práce, dobre sa kombinuje a vyzerá skvele aj s elegantnejšími kúskami. Nepremokavý plášť alebo aj pršíplášť vás navyše ochráni aj pred nepríjemným vetrom a je praktickým módnym doplnkom týchto dní.

Vrstvenie

Ako sme už spomínali, počasie je tieto dni veľmi premenlivé. Ako teda prežiť v pohodlí a teple toto upršané počasie bez toho, aby nám náhodou nebola ráno zima a cez deň teplo? Tajomstvom je vrstvenie. Mnoho ľudí má pocit, že si vrstvením oblečenia pridajú kilá navyše. Ale je to len v prípade ak by ste kombinovali viacero objemných vecí naraz.

V letných mesiacoch, kedy je počasie ešte chladné alebo upršané, máte výhodu a vrstviť môžete viacero tenších vecí. Vyberte si voľnejší svetrík, pod ktorý si ľahko môžete obliecť tričko, poprípade tielko bez toho, aby ste pôsobili naobliekane. Na vrch si môžete vziať aj koženú bundu, ktorá sa dá nosiť na milión spôsobov a v vždy bude vyzerať trendy.

 

Il. fotografia: pinterest.com

Galéria: Twinset, cellbes.sk,