Tipy na modernizáciu jedálenských priestorov a terasy

Čas, ktorý sme trávili doma počas pandémie, sme využívali na voľnočasové aktivity, na ktoré sme predtým nemali moc času. Pozerali sme Pinterest, Instagram známych nábytkárskych domov a hľadali sme zaujímavé inšpirácie, ako si skrášliť interiér.  Ak ale uvažujete predovšetkým nad modernizáciou jedálenských priestorov a terasy, máme pre vás zaujímavé tipy.

Jedálenské priestory

Modernizácia jedálenských priestorov si zaslúži predovšetkým kompletnú výmenu najdôležitejších častí jedálne, a to jedálenského stola a jedálenských stoličiek. Nový jedálenský nábytok prispôsobujte predovšetkým kuchynskej linke a štýlu, v ktorom máte kuchyňu zariadenú. Ak preferujete moderný minimalizmus, odporúčame vyberať plastové jedálenské stoličky a jedálenský stôl. Ak ale máte radšej provensálsky štýl, uprednostnite drevené stoličky.

Vyberajte pevné jedálenské stoličky a kvalitné jedálenské stoly, ktoré budú perfektne pasovať k vaše kuchynskej linke.

V jedálenských priestoroch oceníte aj moderný príborník materiálovo a štýlovo ladiaci k jedálenskému stolu a stoličkám. Postačí vám aj klasická komoda s viacerými poličkami a zásuvkami. Na jedálenský stôl odporúčame dať modernú krištáľovú vázu s čerstvými alebo sušenými kvetmi. Ak chcete nechať vyniknúť dosku jedálenského stola, odporúčame namiesto obrusov kupovať moderné behúne na stôl.

Terasové priestory

Pri modernizácii terasových priestorov oceníte nový záhradný nábytok. Môžete staviť na kvality moderného dreveného záhradného nábytku, alebo uprednostniť ratanový nábytok alebo nábytok z umelého ratanu. Na menších terasách oceníte skladacie stoličky, ktoré keď nebudete potrebovať, jednoducho zložíte a odložíte mimo terasy. 

Na terasových priestoroch oceníte aj nové tienenie. Perfektne vyniknú moderné hliníkové markízy, ktoré vás ochránia pred slnkom v letných mesiacoch.

Zdroj obrázka: 
Autor:  Wilm Ihlenfeld / Shutterstock.com