Dokonalá súhra nábytku a dekorácií v obývačke

Pri zariaďovaní domácnosti sa snažíme v jednotlivých miestnostiach doslova vyhrať. Pozeráme rôzne eshopy s bytovými dekoráciami, s bytovým textilom a v hlave si premietame ako jednotlivé dekorácie budú ladiť k nábytku v obývačke, čiže k obývacej stene, sedačke a konferenčnému stolíku. Dokonalá súhra nábytku a dekorácií v obývačke je veľmi dôležitá a práve od nej záleží, či sa v tejto miestnosti budeme cítiť pohodlne, komfortne.

Závesy – dekoračný prvok a zároveň ochrana pred slnkom

Pred pár rokmi sme si žalúzia v interiéri nevedeli predstaviť a efektívnym tienením interiérových priestorov boli rolety, či závesy. Závesy sa ale opäť vrátili do módy, ešte v modernejšom prevedení. Veľmi obľúbenými sú hotové závesy až po zem. Sú to závesy už ušité a pripravené na zavesenie. Ich dĺžku si samozrejme odsledujte. Ak to majú byť závesy po zem, nech aj sú po zem! Veľmi pekné sú žakárové závesy a rozhodne ich oceníte aj vo vašej obývačke.

Kvalitné hotové závesy inšpirované škandinávsky štýlom budú slúžiť ako dekoračný prvok, no zároveň vás perfektne ochránia pred slnkom najmä v letných mesiacoch.

Koberce

Aj keď v obývačke to netreba preháňať s kobercami, jeden kusový pod konferenčným stolíkom určite zúžitkujete. Moderné koberce nájdete v rôznych internetových obchodoch, avšak treba brať ohľad nielen na veľkosť, dĺžku vlasu, ale aj farby a vzory. Veľmi obľúbené sú krátkovlasé koberce v svetlých prírodných odtieňoch s jemnými vzormi. Ak chcete niečo výraznejšie, odporúčame geometrické vzory a jemné pastelové farby.

Koberec musí byť mäkučký, hrejivý a zároveň štýlovo vyhovujúci k ostatnému vybaveniu obývačky.

Odporúčame vám farebne odlíšiť jednu stenu v obývačke. Jedná sa o stenu, ktorá sa nachádza za obývacou stenou. Zvýrazní sa nábytok v obývačke a perfektne vyniknú svetlé bytové dekorácie umiestnené najmä na polici nad televízorom.

 

Zdroj obrázka:
Autor:  foamfoto  / Shutterstock.com