Budú aj tŕne

Populárna rodinná sága, ktorá sa dočkala aj filmového spracovania, si vďaka zaujímavému a strhujúcemu príbehu našla milióny priaznivcov na celom svete. V tretej časti päťdielneho románu Virginie Andrews sa čitatelia stretávajú s hlavnými predstaviteľmi, súrodencami Cathy a Chrisom, ktorí taja svoje príbuzenstvo, aby spolu mohli žiť v partnerskom zväzku.

Celý príbeh je vyrozprávaný Cathinými synmi – nevlastnými bratmi, štrnásťročným Jorym a deväťročným Bartom Shaffieldovými. Rovnako ako ostatní, ani oni netušia o desivých tajomstvách rodiny, ani o tom, kto sú tí, čo ich vychovávajú a aké dramatické detstvo prežili. Veselý a dobrosrdečný Jory sa pripravuje na dráhu tanečníka, zatiaľ čo problematický a neobratný Bart žije vo svojom vlastnom svete fantazijných predstáv. Zdanlivo pokojný život nevšednej rodiny naruší príchod nových susedov. Keď vedľajší dom obsadí bohatá stará pani so svojím komorníkom, osamelý Bart v nich nájde svojich jediných priateľov. Zhubný vplyv tajomných neznámych však nenechá na seba dlho čakať, a proti vôli Cathy a Chrisa sa pomaly začína rozmotávať spletité klbko strašných rodinných tajomstiev…

Virginia Andrews (1923 – 1986), americká spisovateľka písala veľmi úspešné romány, v ktorých boli často hlavnou témou rodinné tajomstvá. Preložené  boli do mnohých jazykov sveta. Medzi jej najznámejšie a najpopulárnejšie patrí rodinná sága o kliatbe jedného rodu Kvety v podkroví. Autorkina tvorba je veľmi bohatá, až do svojej smrti písala v priemere jednu knihu ročne.  Virginia Andrews bola úspešná aj ako ilustrátorka a maliarka portrétov.

Román BUDÚ AJ TŔNE  vychádza na 344 stranách. Odporúčaná cena 11,90 €.