Ako by mali vyzerať moderné kancelárske priestory?

Kancelárske priestory sú neodmysliteľnou súčasťou každej jednej firmy. Napriek tomu, že práve kancelárske priestory sú srdcom každej firmy, mnohí podnikatelia nevedia, ako si ich správne zariadiť, aby v nich nič nechýbalo a zároveň, aby sa v nich dobre pracovalo. Ako by teda mali vyzerať moderné kancelárske priestory? 

Šatňa by mala byť oddelená

Každý kancelársky priestor by mal mať šatňu, kde sa budú zamestnanci prezúvať a vyzliekať sa. V mnohých kancelárskych priestoroch sú ale šatne súčasťou kancelárií a zamestnanci priamo od kancelárskeho stola vidia na veci – obuv a bundy. Nesmieme ale zabúdať, že najmä v zimnom období sa z šatne prenáša špina na podrážkach po celej kancelárii. Je nutné, aby moderné kancelárske priestory mali šatňu oddelenú od zvyšku kancelárie. Odporúčame vytvoriť priečku a zabezpečiť pred šatňu aj rohožku, aby ste si do kancelárie nezaniesli na podrážkach špinu.

Mali by byť dostatočne osvetlené

Základom moderných kancelárskych priestoroch by malo byť kvalitné osvetlenie komplet celých kancelárskych priestorov. Nekvalitné osvetlenie a minimum prirodzeného svetla totiž negatívne vplývajú na výkonnosť, produktivitu všetkých zamestnancov. Okrem osvetlenia je potrebné zabezpečiť prísun prirodzeného zdroja svetla, preto ak práve hľadáte kancelárske priestory, všímajte si, či v daných kancelárskych priestoroch je zabezpečený prísun prirodzeného svetla a či nie je komplikované vetranie kancelárskych priestorov.

Čo sa týka výberu osvetlenia, odporúča sa úspornejšie kancelárske osvetlenie. LED kancelárske osvetlenie patrí k najúspornejším osvetlenia a práve preto ho konatelia uprednostňujú.

Vhodný výber kancelárskeho stola a stoličky

Moderné kancelárske priestory by mali mať okrem kvalitnej techniky aj kvalitné moderné kancelárske stoly a kancelárske stoličky. Odporúča sa vyberať výškovo nastaviteľné stoly. Sú to stoly vyrobené z kvalitného stabilného materiálu, ktoré umožnia zamestnancom prispôsobiť si výšku pracovnej plochy podľa potreby. Takto šetria ich chrbát a nekomplikujú im prácu. 

K týmto stolom je potrebné zladiť nové kancelárske stoličky ergonomického charakteru. Tieto stoličky svojou konštrukciou majú chrániť zdravie zamestnanca. Musia mať kvalitné opierky hlavy, chrbáta, či rúk, ktoré zabránia vzniku karpálneho tunela, bolesti krížov, bolesti krčnej chrbtice a bolesti celého chrbáta.