Prvé módne trendy roku 2020. Čo sa bude nosiť?

Móda sa neustále mení a vyvíja no skutočné módne maniačky by už nemali dlho váhať a pomaly si začať dopĺňať  svoj šatník  najaktuálnejšími  kúskami. Samozrejme, isté trendy sú nemenné a pretrvávajú roky.  A preto nemusíte hneď zatracovať aj všetko staré oblečenie! No ak sa chcete trošku inšpirovať, prinášame vám malý prehľad prvých módnych trendov na jar 2020.

Trenčkot

Pôvodne určený britským vojakom, aby ich chránil pred nepriazňou počasia,  dominantným kúskom jarnej módy sa tento rok stane nadčasový plášť do dažda – trenčkot. Trenčkot je štýlový, trendy a má mnoho funkčných výhod. Originálny trenčkot spĺňa množstvo parametrov, ktoré nositeľovi pomáhajú ochrániť jeho telo pred škaredým počasím a dodávajú mu ten správny módny šmrnc. Tento rok návrhári experimentujú so strihmi, klasickú béžovú farbu kombinujú so vzormi alebo s inými modernými materiálmi. Nosí sa vo farbe khaki, v námorníckej modrej ale najväčším trendom pre tohtoročnú sezónu je biela! Spolu s trenčkotom sa do popredia dostávajú klasické nepremokavé plášte do dažďa. Tie sa budú nosiť v oveľa odvážnejších odtieňoch a metalických odleskoch.

Objemné rukávy

Ak ste si mysleli, že nadýchané rukávy sú už minulosťou, mýlili ste sa.

Prvky 80tých rokov výrazne ovplyvnia aj trendy tohtoročnej sezóny. A jedným z najväčších hitov budú práve nadýchané a nariasené rukávy,  ktoré sa objavia na blúzkach a šatách. Tento trend prináša pohľad späť a je určený pre všetky milovníčky romantickej módy. Nadýchaný rukáv sa spája s tenkým driekom, laďte ho preto k splývavejšej a užšej spodnej časti. A v tomto prípade platí: čím extravagantnejšie, tým lepšie.

Vzory

Nič nás nedokáže po nudnom a farebne strohom zimnom období naladiť na pozitívnu nôtu tak, ako originálne, farebné vzory. Preto zabudnite na fádne, jednofarebné outfity a modely. Jar 2020 bude totiž patriť vzorovej rozmanitosti. Nielen 80., ale aj 60. roky ovládnu módny svet a rok 2020 sa ponesie v znamení bohémskeho štýlu, artdeca a moderného retra. Farebné kreácie sa budú nosiť na tričkách, nohaviciach, šatách alebo pokojne aj na bunde. Nebojte sa experimentovať a siahnite aj po odvážnejších vzoroch a potlačiach a doplňte ich originálnymi šperkami. V kurze bude aj naďalej kombinácia pruhov, kociek a obrázkov,  tak sa nebojte ich naplno využiť. Fantázii sa medze nekladú.

 

Il. fotografia: pinterest.com

Galéria: Cellbes, Twinset, Giuliett, Marc Cain – mClasse, VERO MODA, Airfield – mClasse, Riani-mClasse