Zástupca SASS s aktívnou účasťou na EFAMA

Slovenská asociácia správcovských spoločností (SASS) premiérovo mala aktívne zastúpenie na najväčšej európskej investičnej konferencii EFAMA Investment Management Forum. Na 25. ročníku tohto podujatia ju v Bruseli reprezentoval Martin Smrek z Tatra Asset Managementu. Ako člena stáleho výboru Investor Education Platform ho organizátori oslovili so žiadosťou, aby prezentoval praktické skúseností v oblasti zvyšovania finančnej gramotnosti Slovákov.

„Počas uplynulých ročníkov sa na pódiu konferencie striedali výlučne zástupcovia najväčších európskych i svetových investičných spoločností, zákonodarcov či regulátorov,“ objasnil výkonný riaditeľ SASS Ivan Znášik a podotkol, že Smrekovmu vystúpeniu predchádzala pochvala od Denise Vossovej, predsedníčky Investor Education Platform, za aktivity a prínos SASS v tejto sfére.

Martin Smrek si ako prípadovú štúdiu pripravil správu o projekte zameranom na sporenie na vzdelanie detí, ktorý sa na Slovensku stretol s veľmi pozitívnym ohlasom u klientov, bankárov či médií. Predstavil dôvody vedúce k zriadeniu tohto programu, ale aj koncepciu kampane postavenej na búraní mýtov Slovákov o vzdelaní a súvisiace komunikačné aktivity.

„Výrazným zadosťučinením pre Martina Smreka ako aj pre SASS, bol osobný e-mail od šéfa európskej investičnej asociácie EFAMA Tanguya van de Werveho pár dní po skončení konferencie. K poďakovaniu a gratulácii pridal konštatovanie o mimoriadne pozitívnej spätnej väzbe, ktorá rezonovala vo feedback dotazníkoch veľkého množstva delegátov,“ uviedol Znášik a dodal: „Je potešujúce konštatovať, že nápady a vedomosti za Slovenska sa nestrácajú ani v konfrontácii s veľkým investičným svetom.“