Sedem manželov Evelyn Hugovej

Popri Evelyn Hugovej pôsobí aj škandalózna Liz Taylorová iba ako obyčajná okoloidúca. Taylor Jenkins Reid vytvorila takú plnokrvnú hlavnú hrdinku, až nebudete chcieť uve­riť, že nie je skutočná. Na stránkach tohto románu sa spá­ja láska s tragédiou; s Evelyn sa budete smiať, poplačete si s ňou, budete s ňou prežívať jej trápenie – a potom sa vrátite na prvú stranu a začnete odznova. People

Starnúca hollywoodska hviezda Evelyn Hugo, ktorá už roky žije v ústraní, sa konečne rozhodla prezradiť celú pravdu o svojom nevšednom a škandalóznom živote.Za autorku svojej biografie si vyberie neskúsenú reportérku Monique Grantovú, čím zaskočí nielen jej kolegov, ale najmä samu Monique. Prečo práve ona? Prečo teraz? Evelinine dôvody síce nepozná, no jej vlastná kariéra už nejaký čas stagnuje, takže sa rozhodne túto príležitosť využiť a vyťažiť z nej čo najviac. Keď  dorazí do herečkinho luxusného bytu na Manhattane, Evelyn jej rozpovie svoj životný príbeh: od jej začiatkov v Los Angeles v päťdesiatych rokoch cez jej sedem manželstiev až po jej rozhodnutie odísť zo šoubiznisu v osemdesiatych rokoch. Evelinino rozprávanie odhalí jej nemilosrdnú ambicióznosť, nečakané priateľstvá, veľkú zakázanú lásku a roztočí tornádo poháňané sexom, láskou, peniazmi a hollywoodskymi klebetami. Čitatelia sa popri tom všetkom môžu tešiť aj na provokujúci záver.

TAYLOR JENKINS REID, úspeš­ná americká spisovateľka, pochádza z Marylandu. Popri písaní kníh pôsobí aj ako televízna scenáristka a esejist­ka. S manželom, dcérou a psíkom žije v Los Angeles.

Z anglického originálu The Seven Husbands of Evelyn Hugo, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Atria Books, an imprint of Simon & Schuster, Inc., New York 2017, preložila Zdenka Buntová.