Oblečte sa do vzorov

Pri pohľade do módnych výkladov vám určite neušlo, že dámska móda je túto sezónu doslova bohatá na vzory a potlače.

Tohtoročná jeseň tak volá po nápaditom oblečení, ktoré určite neostane bez povšimnutia. Inšpirujte sa aj vy dávkou rozmanitosti a nevšednej elegancie a nechajte sa túto jeseň aj zimu ovládnuť výraznými vzormi.

Ako šelma

Ani tento rok sa nezaobíde bez zvieracích potlačí. Objavujú sa na oblečení, obuvi a mnohých ďalších nevyhnutnýchdoplnkoch. Je to hlavne preto, že majú v sebe silu a  razanciu a nosteľke teda dodajú dávku sebavedomia. A pokiaľ ich aj správne nakombinujete, vo vašom šatníku dokážu vytvoriť veľmi zaujímavé kombinácie. Okrem klasického leopardieho vzoru sa do popredia čoraz viac dostáva hadí vzor. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa tento motív ťažko kombinuje, no opak je pravdou. Kúsky s hadím vzorom už nemusia byť zladené len s čiernou a neutrálnymi farbami. V súčasných kolekciách sú zvieracie motívy zladené s celou paletou veselších farieb čímsú vhodné aj na denné nosenie.

Hravá geometria

Geometrické vzory sú maximálne populárne aj v roku 2019. Pri správnom používaní môže byť tento trend skvelým spôsobom, ako dať  každému outfitu moderný a jedinečný nádych. Majú skvelú schopnosť zvýšiť vizuálny dojem a pôsobia dominantne.  V móde síce stále platí pravidlo menej je viac a preto sa odporúča vždy výber jedného vzoru pre celý outfit v minimalistickom tóne. Momentálne sú stále IN kombinácie čiernej a bielej, poprípade odtiene šedej, no prečo neskúsiť aj farebnejšiu variantu?  Geometrické vzory vyzerajú perfektne aj v multicolor schéme farieb. Farebných kombinácií je nespočetne veľa, hlavne sa vždy uistite, že si vyberáte dizajn, v ktorom sa budete cítiť dobre.

V záplave kvetín

Kvetinové vzory vždy oplývali hlavne jemnosťou a ženskosťou, dokážu zvýrazniť prednosti a sú skvelým nástrojom na vyjadrenie individuálneho štýlu. Túto sezónu ich nájdeme okrem oblečenia aj na doplnkoch. Dajú sa nosiť na viacero spôsobov, pôsobia romanticky, hravo a zároveň v kombinácii s drsnejšími doplnkami aj veľmi moderne a štýlovo. Kvetinová potlač na bledom podklade je skôr záležitosťou jarných a letných mesiacov, na jeseň a v zime skúste skombinováť tento motív s  tmavšími farbami. Vytvoríte si tak dokonale elegantný look.

 

Il.fotografia: pinterest.com

Galéria: Twinset, La Femme, Airfield – mClasse, Baldinini, cellbes.sk, Giuliett, Marc Cain – mClasse, VERO MODA, Riani – mClasse,