Čo môže ohroziť váš byt a zariadenie v ňom?

Bývanie v paneláku má množstvo výhod, ale aj nevýhod. Medzi nevýhody patrí absencia záhradky, privátneho vchodu a minimum súkromia. Aby sme sa však cítili maximálne pohodlne v byte, snažíme si miestnosti zariaďovať tak, aby nám v nich nič nechýbalo a aby v nich nebolo príliš veľa rušivých elementov, ktoré môžu kaziť dobrý dojem z miestností Čo ale môže ohroziť váš byt a zariadenie v ňom?

Šíriace sa plesne v kúpeľni

Absencia okna v kúpeľni a nedostatočné vetranie môže spôsobiť plesnenie stien v kúpeľni. Ako prvé sa plesne v kúpeľni objavujú zväčša v škárach medzi obkladačkami a dlažbou. Šíriace sa plesne v kúpeľni môžu znehodnotiť celú škárovaciu hmotu, obklad, dlažbu, ale aj komplet celé kúpeľňové vybavenie, vrátane tesnení v okolí vane, či sprchového kúta. Pri kompletnej rekonštrukcii by majitelia bytov nemali zabúdať na hydroizoláciu. Hydroizolácia ochráni škáry, obklad, ale aj dlažbu pred plesňami, ktoré sú veľmi agresívne a nedajú sa tak ľahko odstrániť.

Nepozvaní hostia vo vchode

S príchodom chladných mrazivých rán sa začnú ľudia bez domova sťahovať do opustených budov, ale hľadajú aj miesta, ktoré sú vyhriate, napríklad také panelákové vchody. Títo nepozvaní hostia môžu vo vchodoch nielen popíjať a zohrievať sa, ale aj nocovať, čo môže byť veľký problém. Takéto prípady sa stávajú vo všetkých mestách a na všetkých sídliskách, napríklad aj v Bratislave. Ak vlastníte byt v Bratislave a máte problémy s bezdomovcami, odporúčame vám obrátiť sa na správu bytov Bratislava, ktorá bude tieto problémy neodkladne riešiť. Zapojenie kamerového systému na políciu môže všetko vyriešiť.

Medzi ďalšie nepríjemnosti, čo môžu vážne ohroziť váš byt a zariadenie v ňom, môže byť vlámanie (odporúčame kúpu bezpečnostných dverí) a vytopenie (poistite si svoj byt a zariadenie v ňom).