Hartmann posilní v ošetrení rán novou akvizíciou

Skupina Hartmann oznámila akvizíciu spoločnosti Safran Coating, špecialistu na silikónové krytie pre hojenie rán. Popredný výrobca zdravotníckych pomôcok tak rozšíri ponuku riešení v oblasti liečby rán, v ktorej zohráva významnú rolu na svetovom trhu.

„Uvedenie spoločnosti Safran Coating do rodiny HARTMANN je kľúčovým míľnikom na ceste, ktorú sme prešli za 200 rokov v oblasti ošetrovania rán. Pod záštitou skupiny HARTMANN nám odborné znalosti a skúsenosti vo výskume a vývoji oboch spoločností umožnia, aby sme ďalej posilňovali účinnosť výrobkov pre liečbu rán a boli nápomocní pri ďalšom zmierňovaní bolesti a urýchľovaní liečby miliónov pacientov s chronickými ranami a poraneniami,“ hovorí Britta Fünfstück, výkonná riaditeľka skupiny HARTMANN.

Francúzska spoločnosť Safran Coating, predtým Zodiac Coating, je jedným z popredných dodávateľov technológií založených na silikónovom krytí určenom pre zdravotníctvo. Jej akvizíciou Hartmann potvrdzuje avizovaný zámer investovať do výskumu technológií silikónového krytia, a tým aj podpory inovatívnych riešení v oblasti ošetrovania rán.

V oblasti ošetrovania rán vyvinul  Hartmann už viacero produktov zlepšujúcich liečbu a ošetrenie rán. Pôsobenie nemeckého koncernu v tejto oblasti je dlhoročné, začiatky siahajú až do roku 1874, kedy vyvinul prvý antiseptický obväz. V súčasnosti je Hartmann lídrom v oblasti tradičného ošetrovania rán na trhu v Európe i mimo nej.

Okrem ošetrovania rán (obväzy na poranenia a rany, podtlaková terapia, bandáže a náplasti) sa nemecký koncern venuje produkcii výrobkov pre pacientov trpiacich inkontinenciou (inkontinenčné nohavičky, vložky, podložky, ako aj výrobky starostlivosti o pokožku pre použitie v prípade inkontinencie) a pre oblasť prevencie infekcií.