Ženy verzus muži – kto uviaže krajšiu kyticu?

V dnešnej dobe sa už veľmi ťažko hľadá rozdiel medzi čisto ženskými a mužskými činnosťami. A rovnako tak už neplatí, že viazanie kytíc patrí do rúk len ženám. Aj chlapi majú dokonalé vyvinuté estetické cítenie a takúto činnosť zvládnu ľavou zadnou. Vyzvali sme do menšieho súboja vo viazaní kytíc blogerku Sweetladylillipop – Ivanku Petrušovú a jej priateľa Petra. Ako to dopadlo a kto uviazal krajšiu kyticu sa môžete dozvedieť práve teraz.

 Ivanka aj Peter sa na túto aktivitu veľmi tešili, aj keď netušili, aké bude zadanie pre tvorbu kytíc. Inšpiráciou bola Zlatá studňa a jej levanduľový a bazový Dotyk kvetov.Táto voda je špecifická okrem trendových príchutí aj nízkym obsahom kalórií.

Obom to išlo výborne a tejto úlohy sa zhostili ako profesionáli. Na Petra by nikto nepovedal, že kyticu viazal prvýkrát v živote. “Fakt som kvety nikdy neviazal. Bola to moja prvá skúsenosť a musím povedať, že som si to užil. Vzťah ku kvetom mám veľmi pozitívny, pretože kvety milujem a je jedno, či sú na lúke, v záhrade alebo doma vo váze.” Ivanka až taký začiatočník nebola. “Bola som na worshope, kde sme si mohli z obrovského výberu kvetov uviazať vlastnú kyticu. Bol to veľký zážitok! Viazanie mi síce vtedy nešlo, ale aspoň som sa niečo nové naučila a zistila, že to vôbec nie je také jednoduché, ako to na prvý pohľad vyzerá.”

Ivanka ladila svoju kyticu do žlto bielej farby, pretože jej inšpiráciou bol Dotyk kvetov s bazovou príchuťou. Peter sa inšpiroval levanduľovou príchuťou, takže boli jasnou voľbou kvety vo fialových odtieňoch. A výsledkom sú nadherné kytice, ako od floristu. Zaujímalo nás, ako sa na takúto činnosť pozerá muž, a či to Petrovi nepríde, ako vyslovene ženská záležitosť. “Vôbec nie. Niekedy je mužské estetické cítenie lepšie, ako to ženské. A mám veľa skúseností s tým, keď mi kytice, ktoré som kupoval, viazali muži. Všetko závisí od povahy muža, a či je otvorený takejto aktivite. Treba sa len uvoľniť a skúsiť niečo netradičné.”

Ktorá kytica sa vám páči viac? Hlasovaním v ankete sa zapojíte do súťaže o pitný režim od Zlatej Studne.