Nové kopulovité kamery Axis

Axis Communications uvádza nový rad sieťových kamier AXIS M42, ktorý zahŕňa dva modely kompaktných a diskrétnych mini kopulí s flexibilným zorným poľom vďaka varifokálnemu objektívu. Kamery sú vyrobené z viac ako 40% recyklovaných plastov a sú tak šetrné k životnému prostrediu. Boli navrhnuté pre rýchlu, ľahkú a cenovo výhodnú inštaláciu a integráciu v interiéri.

Sieťové kamery AXIS M4206-V a M4206-LV umožňujú kvalitné video za akýchkoľvek svetelných podmienkach ako v širokouhlom zábere, tak v detaile. Vďaka kompaktnému dizajnu je možné kopulovité kamery ľahko umiestniť diskrétne tak, aby nepútali pozornosť. Dokonca je možné pretrieť ich farbou, aby dobre splynuli s akýmkoľvek interiérom. K inštalácii na strop alebo na stenu sú potrebné iba dve skrutky a varifokálny objektív je možné neskôr nastaviť online zo vzdialeného miesta. Vďaka technológii WDR a IR prísvitu dodajú kamery obraz s mimoriadnou čistotou a ostrosťou bez ohľadu na svetelné podmienky.

AXIS M4206-V/-LV zaistia video v rozlíšení 3 MP vo formáte 4:3 a v rozlíšení 1080p pri pomere strán 16: 9 s uhlom sledovania až 100°. Integrovaný varifokálny objektív s možnosťou zoomu a zaostrenia umožňuje nastaviť zorné pole na diaľku.

Medzi kľúčové funkcie patria:

• 3 MP/HDTV 1080p

• Varifokálny objektív s diaľkovým zoomom a zaostrením

• WDR a voliteľne OptimizedIR

• Kompresná technológia Zipstream s H.264 a H.265

• Výstup HDMI pre verejné monitory

Kompatibilita kamier s celým radom montážneho príslušenstva umožňuje jednoduchú montáž takmer kdekoľvek v interiéri.

Sieťové kamery AXIS M4206-V a AXIS M4206-LV budú v Českej republike a na Slovensku dostupné od mája 2019 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.