SoftwareOne a Comparex sa zlúčili. Vznikol nový licenčný obor.

SoftwareONE, popredný globálny poskytovateľ služieb v oblasti správy softvérových a cloudových portfólií oznámil úspešné dokončenie globálnej akvizície spoločnosti COMPAREX.

SoftwareONE a spoločnosť COMPAREX, poskytovateľ služieb v oblasti dátových centier, dodávok a správy softvérových licencií, sú oficiálne od 1. februára 2019 jednou spoločnosťou. Ich spojením vzniká licenčný obor so zastúpením v 88 krajinách. Globálna pracovná sila, ktorá vzrastie na 5,5 tisíca zamestnancov bude poskytovať podporu 50 tisíc zákazníkom a riadiť nákupy softvéru a hardvéru v objeme približne 10 miliárd eur.

Vo funkcii CEO SoftwareONE bude pokračovať Dieter Schlosser. Za COMPAREX doplní vedenie novej firmy Marc Betgem, súčasný Chief Sales Officer. Spoločnosti SoftwareONE a COMPAREX v Slovenskej a Českej republike budú súčasťou regiónu strednej a východnej Európy. Tento región naďalej povedie Reinhold Käfer, riaditeľom českej a slovenský integrovanej pobočky bol menovaný Jan Knyttl.

Počas 30-ročnej histórie dosiahol COMPAREX pozíciu medzi najsilnejšími poskytovateľmi IT služieb a v regióne EMEA bol na čele rebríčka licenčných spoločností. Skupina zamestnávala viac ako 2 450 ľudí v 35 krajinách sveta. Fiškálny rok 2017/18 uzavrela s obratom 2,5 miliardy eur. Odkúpenie jej 100-percentného podielu ohlásil švajčiarsky SoftwareOne v októbri minulého roka.  Začiatkom roku 2019 akvizíciu odobrila Európska komisia.

O fúzii informoval portál www.newsy.sk