Nové mestské SUV od Škody

Nové SUV značky ŠKODA sa volá ŠKODA KAMIQ. Tento crossover je tretím SUV pre európsky trh a predstavuje ďalší krok v SUV ofenzíve českej automobilky. Slovo KAMIQ pochádza z jazyka Inuitov, ktorí žijú na severe Kanady a v Grónsku. Opisuje stav, keď niečo prirodzene padne „ako uliate“ za každých okolností. Aj preto dostal nový crossover pre európsky trh rovnaké meno, ako má SUV, ktoré sa už etablovalo v Číne.

ŠKODA KAMIQ je mestský crossover, ktorý sa prezentuje ako ideálny spoločník na bežné dni v modernom veľkomeste, ale aj mimo neho. Meno ŠKODA KAMIQ sa ako označenie modelu etablovalo už v Číne a k novému crossoveru sa dokonale hodí. Názov súčasne zapadá aj do názvoslovia modelov kategórie SUV. Mená všetkých aktuálnych SUV značky ŠKODA totiž začínajú písmenom K a končia písmenom Q.

S novým modelom ŠKODA KAMIQ urobila česká automobilka ďalší krok vo svojej SUV-ofenzíve a rozširuje svoju ponuku o kompaktný a lifestylovo orientovaný vstupný model pre európsky trh. ŠKODA KAMIQ v sebe spojuje agilitu a jazdné vlastnosti kompaktného auta s klasickými prednostami automobilu kategórie SUV – zvýšenou pozíciou sedadiel, lepší výhľad z vozidla, pohodlnejšie nastupovanie a vystupovanie, ako aj väčšiu svetlú výšku. Nový model značky ŠKODA využíva modulárnu platformu MQB, dostal nové asistenčné systémy a mnoho Simply Clever prvkov, ktoré sú pre značku rovnako charakteristické, ako veľkorysá ponuka priestoru.