IronKey D300 Serialized Managed

Spoločnosť Kingston Digital Europe LLP oznámila nový model šifrovanej a manažovateľnej USB flash diskovej jednotky IronKey D300 Serialized (D300SM). Plne šifrovaná a manažovateľná jednotka USB radu D300 spĺňa najprísnejšie priemyselné normy pre extra silné šifrovanie údajov, čo umožňuje tento disk plne využívať na ukladanie a prenos veľmi citlivých údajov v zmysle GDPR.

IronKey D300SM používa nástroje IronKey EMS alebo SafeConsole od DataLocker, ktoré umožňujú centrálnu správu prístupu a použitia na tisícoch diskov. Manažment založený na cloudovom alebo lokálnom systéme presadzuje pravidlá presne podľa zvolenej špecifikácie pre danú jednotku, ako napríklad komplikovanosť hesla a limity možného opakovaného zadávania, umožňuje správcom na diaľku odpojiť stratené alebo odcudzené jednotky, obnoviť heslo pri jeho zabudnutí a podobne. Jedná sa o prvú jednotku IronKey, ktorá je podporovaná v službe SafeConsole a môžu ju používať zákazníci, ktorí už majú SafeConsole nainštalovanú.

IronKey D300SM je certifikovaný na úrovni FIPS 140-2 Level 3 a používa 256-bitové AES hardvérové ​​šifrovanie v režime XTS. Každá jednotka má jedinečné sériové číslo a čiarový kód priamo na tele, čo umožňuje správcom siete ľahko naskenovať a prečítať kód počas fyzického auditu alebo pri správe aktív, čím sa celý proces stáva jednoduchším a efektívnejším. Taktiež je k dispozícii virtuálna klávesnica, ktorá umožňuje používateľom zadávať heslo pomocou klikania myšou namiesto použitia fyzickej klávesnice a čím je posilnená ochrana pred možným skenovaním stlačených kláves.

IronKey D300SM je k dispozícii v kapacitách od 4 GB až do 128 GB. Všetky disky majú päťročnú záruku, bezplatnú technickú podporu a vyznačujú sa legendárnou spoľahlivosťou spoločnosti Kingston.