Ako sa zblížiť na Valentína bez drahých darov

Valentín nemusí nutne znamenať kúpu ohurujúceho darčeka či grandiózne gestá. Pre svojho partnera či partnerku môžete pripraviť originálne prekvapenie, ktoré vás finančne nezruinuje. Zahrajte si spolu karty s originálnym dizajnom…

Valentín, sviatok zamilovaných, sa stal najmä od druhej polovice 90. rokoch symbolom zaľúbených dvojíc po celom svete. A tento sviatok už získal obrovskú popularitu aj na Slovensku. Pravdou však je, že nie vždy sa dá Valentín tráviť mimo domova a nie každý o to aj v skutočnosti stojí. Vymeňte preplnené kiná a prezdobené reštaurácie za prejavy náklonnosti v intimite domova a zblížte sa spoločným hraním

Namiesto filmu spoločenská hra

Skúste to tento rok trochu inak. Miesto opozeraného DVD s romantickým filmom a zmrzlinou v ruke spravte z Valentína nezabudnuteľný večer pri spoločenských hrách.

„Tento typ zábavy je skvelý spôsob, ako sa s partnerom znova zblížiť prostredníctvom humoru a smiechu a odhaliť jeho nové stránky. Nezáleží pritom, či ste spolu niekoľko mesiacov alebo desiatky rokov. Spoločenské hry zároveň odbúravajú nahromadený stres a napätie, ktoré vo vzťahov často vedú k zbytočným hádkam a problémom. Výhodou spoločenských hier je ich rozmanitosť, v ponuke nájdete hry logické, zábavné, matematické či taktické,“ hovorí Jana Karásková zo spoločnosti Piatnik, známeho výrobcu spoločenských hier.

Hranie hier zbližuje a prináša humor

Nie nadarmo sa spoločenské hry odporúčajú aj deťom, keďže u nich rozvíjajú komunikačné a socializačné zručnosti. Podobne to platí aj pre dospelých, dvojice počas hrania komunikujú, smejú sa, jednoducho zabíjajú každodennú rutinu. Nové spoločné zážitky ich spájajú a otvárajú im pomyselné dvere k tomu druhému.

Ak obľubujete tajomstvá a odkrývanie záhad, vyskúšajte Luxor, novinku od rakúskej spoločnosti Piatnik. Pútavý dej vás zavedie do sveta tajomných faraónov a chrámov plných zlata. Úloha je pritom jasná, nájsť a získať čo najviac pokladov. V prípade, že hľadáte zábavu, ktorá je určená len pre dvoch hráčov, siahnite po DaVinciho kóde. Nejde však teraz o známy bestseller, ale o spoločenskú hru, ktorá dokonale otestuje, ako dobre poznáte svoju polovičku. Jej cieľom je totiž odhaliť klamstvá a správne rozlúštiť tajné kódy toho druhého. Na podobnom princípe dešifrovania tajných posolstiev funguje aj hra Inkognito, ktorej dej vás vtiahne do pravej noblesy benátskeho festivalu.