Kožená bunda? Základ šatníka!

Fashion kúsok, ktorý sa dá nosiť na milión spôsobov a v vždy budete vyzerať trendy a chic! Kožená bunda je fenomén, bez ktorého nie je štýl štýlom. Môžete ju nosiť nielen k jeansom ale taktiež k šatám či sukniam. Najväčší BOOM zažila v roku 1953, keď sa v nej predviedol Marlon Brando. Jeho sexepíl podporený silným strojom a koženou bundou všetkých odrovnal. A tak bol módny hit na svete.

Kto nemá v šatníku aspoň jednu koženú bundu akoby ani nebol. Ak vsadíte na kvalitu, vedzte, že vám bunda vydrží roky a stále bude vyzerať ako nová. Navyše sa stáva  absolútne nenahraditeľným módnym doplnkom, ktorým ľahko nahradíte klasické saká či mikiny. Pamätajte, že kožená bunda je nadčasový kúsok, ktorý len tak z módy nevyjde. Okrem klasickej čiernej motorkárskej bundy sú túto sezónu v kurze aj farebnejšie modely a modernejšie strihy.

Trendy odtiene žltej

Farba horčice, piesku a žiarivá žltá sú túto sezónu IN. Zaujímavá kožená bunda v týchto farbách bude vyzerať úžasne aj k šatám či á-čkovej sukni. Pre svieži denný outfit zvoľte napríklad kombináciu bielych cullotte nohavíc, jednoduchého vzdušného topu a celé to dolaďte práve koženou bundičkou v žiarivej žltej farbe.

V prírodných tónoch

Odtiene hnedej, bordovej a béžovej sú ideálne denné nosenie. Či už sa chystáte  na prechádzku či na pohodový deň v meste. Kožená bunda v tomto odtieni pôsobí jemnejšie a ľahko sa kombinuje. V strihu so stojačikom ňou môžete kľudne nahradiť aj sako. Nosia sa aj v predĺženej variante v podobe kabátika, ktorý pôsobí elegantne a sofistikovane. 

Retro červená

Červená vždy bola a bude vždy trendy v spojení s koženou bundou. Výrazná farba dodá vášmu outfitu ten správny šmrnc a sexepíl. Túto sezónu budú v kurze okrem klasických strihov a prevedenia so stojačikom a pruhmi. 80’roky sú spať! Stačí ak si takúto bundičku v retro štýle oblečte ku klasickým jeansom a tričku s nápisom či potlačou a dokonalý outfit je na svete.

Krásna kožená bunda vám dodá eleganciu a pocit luxusu, keďže koža je materiál luxusný sám o sebe. Sú síce drahším kúskom no majú samé výhody.  Majú dlhú životnosť, s čím súvisí aj to, že sú veľmi odolné voči poškodeniu. Koža je prírodný materiál, ktorého benefity využivali už naši predkovia. Kožené bundy sa nekupujú na jeden alebo dva roky, pretože vydržia aj desiatky rokov. Keďže koža je prírodný materiál nevplýva negatívne na žvotné ako bundy zo syntetických materiálov, ktoré sa najmä počas posledných rokov tešia vysokej popularite.  Takže počiatočná investícia, ktorá je vyššia, sa vám určite vráti. Kožené bundy nepotrebujú žiadnu špeciálnu starostlivosť a napriek tomu sa nám odvďačia dlhou životnosťou.

Investovať do kvalitnej koženej bundičky sa vám teda rozhodne oplatí.

Galéria: Kara, cellbes.sk, La Femme