Investujte do kože, ostane s Vami viac ako jednu sezónu.

Koža je nesmierne kvalitný materiál. Trvácny, príjemný na dotyk a tiež veľmi kvalitný. Kvalitná koža dokonca vekom získava väčší šmrnc. O tom, že kožené doplnky nemusia byť bezpodmienečne príliš drahé a teda nedostupné, prezrádza  nasledujúci článok. Pozrieme sa tiež zblízka na kožené kúsky, ktoré by v ženskom šatníku nemali chýbať.

Kožená kabelka

Kožená kabelka bola istú dobu priam nevyhnutnosťou. Ženy totiž vlastnili zväčša jednu, kvalitnú, ktorá bola ich „partnerkou“ niekoľko rokov. Tento trend však zmenila ponuka sezónnych fashion kabeliek zo syntetických materiálov, ktoré kožené výrobky cenovo vytlačila na nedostupnú priečku. Avšak aktuálne je dostupných niekoľko kvalitných kožených produktov za ktoré určite nedáte celú mesačnú výplatu. Do pozornosti by som rada dala pôvodne česko-slovenskú značku kožených výrobkov Kara. Kara je na trhu už od 50tych rokov minulého storočia a kvalita jej výrobkov z nej urobila jednu z najznámejších lokálnych firiem. Výrobky Kara dokonca vyvážala do celého sveta. Hoci v 80-90tych rokoch dizajn značky trošku ustúpil, tý čo Karu poznajú vedia, že synonymom jej produktov je najmä kvalita. Karu čaká v najbližších mesiacov re-dizajn a vynovenie, očakáva sa teda , že značka s  dlhou históriou kvalitných výrobkov opäť zaujme dôležité postavenie na trhu.

V ponuke značky Kara nájdete krásne, jednoduché a nadčasové kabelky v cene okolo 100€.

Červená peňaženka

Povráva sa, že červená peňaženka do vášho života prinesie peniaze. A keďže peňaženka je kúsok, ktorý používame denne, mala by byť kvalitná. Červená kožená peňaženka je preto výrobou investíciou. Majte oči otvorené tiež počas výpredajov, môže sa totiž stať, že jednoducho nájdete červený model za zvýhodnenú cenu.  V kurze sú modely na zips aj zapínanie. Cena sa pohybuje od cca 40 € v závislosti od veľkosti, ktorú si vyberiete.

Ruksak

Ruksak je posledných pár sezón v móde jednoznačne MUST HAVE. Ak si vyberiete kožený, jednofarebný model, vynosíte ho ku všetkému. Nahradí kabelku, uvoľní ruky a vy sa budete čudovať čo ste bez neho doteraz mohla robiť. V ponuke obchodov nájdete jednoduché modely, aj trendy kúsky s aplikáciami, či strapcami. Z farieb nič nepokazíte čiernou a krémovou, nebojte sa však ani červenej. Je výrazná, avšak krásne oživí akýkoľvek strohý office outfit. Jednoduché ruksaky z hladkej kože sú bezpochyby tou najlepšou voľbou.

Opasok

Kožený opasok je výhra. Pri výbere sa nebojte experimentovať s hrúbkou, ale aj povrchom. Okrem hladkej kože je veľmi pekný aj surový semiš. Výbornou investíciou do dámskeho šatníka je široký opasok, ktorý výborne vynikne na tunikách a šatách. Tento tip opaska tiež krásne zvýrazní ženské krivky a prednosti. Štýlové sú tiež opasky s prackami rôznych veľkostí. Ak rada nosíte nohavice s vysokým pásom, tento tip opaska je pre Vás ten ideálny. Okrem čiernej neopovrhnite ani hnedou, modrou či dokonca ružovou.

Bunda

Hoci vonku to ešte na nosenie koženej bundy nevyzerá, dôvodov na jej kúpu v teplých mesiacoch je hneď niekoľko. V prvom rade nájdete aktuálne kožené bundy v zľave, v druhom ak sa chystáte na letný festival, kožená bunda by vo vašej výbave určite nemala chýbať. Okrem čiernej, korá sa radí medzi základné farby voľte aj svetlejšie odtiene ako bledo-rúžovú, bielu, či béžovú.  V šatníku si svoje čestné miesto tiež určite nájde šedá a béžová. Čo sa kože týka, najpraktickejšia na údržbu je  hladká, jahňacia koža. Na dotyk surovejší semiš je však tiež výbornou voľbou, hoc sa oňho treba viac starať. Strih koženej bundy, ktorú si plánujete kúpiť by mal byť jednoduchý a v súlade s krivkami vašej postavy. Kožená bunda by mala byť tiež úzka tak aby ste pod ňu mohli nosiť tričká a blúzky. Kvalitná koža vás zahreje, preto sú bundy z tohto nadčasového materiálu preferovanou voľbou nielen v jarných, ale aj jesenných mesiacoch.