Flexibilná batéria Multi Volt napája náradie s 18 aj 36 V

Jedna batéria, dve pracovné napätia – žiadny problém pre napájacie zdroje s funkciou Multi Volt. Nové 36 V akumulátory možno pripojiť aj k 18 V náradiu, možno ich tak využiť v širšej škále náradia.

Multifunkčná napájacia súprava BSL36A18 Multi Volt prináša niekoľko zlepšení naraz. Pri napätí 36 voltov má nadštandardnú kapacitu 2,5 Ah (Ah) a vstupný výkon 1 080 W, pri 18 V potom 5 Ah. Rozmery a hmotnosť má pritom prakticky rovnaké ako má klasická 18-voltová batéria. 

S rýchlonabíjačkou UC18YSL3 sa nový akumulátor nabije doplna len za 32 minút. Kompatibilné sú s ním však všetky typy nabíjačiek HITACHI Power Tools / HiKOKI.

Výhodnosť batérie sa prejaví najmä pri vysokých úrovniach výkonu, napríklad pri používaní akumulátorovej okružnej píly C3606DA či aku skrutkovača DS36DA, horúcim novinkám portfólia HITACHI Power Tools / HiKOKI.

Dlhšia životnosť, vyššia rýchlosť, väčší výkon, špičková technológia

Na rozdiel od 18-voltového náradia stačí 36-voltovému na dosiahnutie rovnakej sily polovičný príkon. Pri nižšom prúde a s integrovaným systémom chladenia sa akumulátor zohrieva oveľa pomalšie, čo má pozitívny vplyv na jeho kapacitu i životnosť. (až 1 500 dobití bez výrazného zníženia výkonu). Tak môže dodávať plný výkon po dlhšiu dobu.

S 36 V akumulátorom zvládne nová okružná píla C3606DA ešte tvrdšie materiály a aku skrutkovač DS36DA bude o 20 % rýchlejší. Obe novinky sú zároveň vybavené aj výkonnými a odolnými bezuhlíkovými motormi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okružná píla C3606DA a aku skrutkovač DS36DA

Z HITACHI bude HiKOKI

Batéria Multi Volt prišla na trh v máji 2018, necelého pol roka pred premenovaním značky na HiKOKI. Za novým menom stojí zmena vlastníka, ktorým sa minulý rok stal finančný investor KKR.

Nový názov HiKOKI vychádza z anglického slova „high“ odkazujúce na kvalitnú technológiu a japonského slova „koki“, ktoré znamená „priemyselné stroje“.