Naštartujte želírovaciu sezónu s tými najlepšími pomocníkmi

Džemy, marmelády, sirupy, či ovocné želé? Áno, sezóna zavárania a želírovania nám už šliape na päty. Preto by ste nemali dlhšie váhať a zveriť sa do rúk tým najlepším expertom. Dr. Oetker prináša kompletný sortiment prípravkov na zaváranie ovocia, ktorý uspokojí potreby aj najnáročnejších gazdiniek. Už nemusíte siahať po sirupoch či džemoch z regálov obchodu. Vyrobte si vlastné dobroty! Jediné, čo potrebujete, je chuť tvoriť a prípravky na zaváranie a želírovanie od Dr. Oetkera. Tak šup, šup nech sa vám to dobre zavára!

Pripravte si džem podľa vlastnej chuti

Pektín Dr. Oetker je modernou novinkou  na želírovanie pre všetky žienky, ktoré si radi pripravujú chutné džemy podľa seba. Výrobok je 100% rastlinného pôvodu, obsahuje citrusové pektíny a v džeme pôsobí ako prírodné zahusťovadlo, ktoré mu dodá požadovanú konzistenciu. Tohtoročná novinka váži  síce iba 20 gramov, no poradí si až s 2 kilogramami ovocia, ku ktorému sa pridáva 700 až 1000 gramov cukru v závislosti od zrelosti ovocia či na preferovanom obsahu cukru v pripravovanom džeme. Prepočítavate? Nemusíte! Pomocou Pektínu si môžete pripraviť džem s ovocným podielom až 79 %, a to bez konzervačných látok. Rozhodnite sa na základe vašich chutí a nebojte sa premýšľať kreatívne, pretože Pektín môžete kombinovať s repným i trstinovým cukrom. Neváhajte, zavárajte!

Niet nad tradície

Klasickým marmeládam, džemom a želé neodolá takmer nikto. Vďaka Gelfixu Klasik 1:1 vyčarujete aj z kyslejšieho a menej zrelého ovocia sladkú pochúťku. Ak chcete spotrebovať menej cukru a zachovať prirodzenú chuť ovocia mali by ste siahnuť po Gelfixe Extra 2:1, ktorý odporúčame používať na prípravu džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím. Dr. Oetker nezabúda ani na tých, ktorí šetria cukrom i kalóriami a ponúka im Gelfix Super 3:1, ktorý maximálne zachováva chuť ovocia. Využijete ho pri zaváraní zrelého a veľmi sladkého ovocia.

Nič len ovocie

Máte radi jednoduchosť? Ak áno, kompletná receptúra výrobku Želírovací cukor Extra 2:1 vás presvedčí o tom, že na prípravu skvelého džemu stačí  k želírovaciemu cukru pridať len ovocie. Tento výrobok od Dr. Oetker je vhodný na prípravu marmelád, džemov a želé zo stredne sladkého alebo stredne zrelého ovocia. Ak sa s kalóriami nepriatelíte, skúste Želírovací cukor Super 3:1, ktorý zachováva výraznú chuť ovocia a používa sa pri výrobe džemu s veľmi sladkými alebo veľmi zrelými plodmi ovocia. V širokom sortimente prípravkov na želírovanie Dr. Oetker nájdete aj Želírovací ovocný cukor 3:1,  ktorý obsahuje fruktózu a sladidlá, vďaka ktorým zavaríte džem s energetickou hodnotou zníženou až o 40%. Kto by však ešte stále dumal nad zdravšou alternatívou, tak dlho hľadať nemusí. Želírovací cukor so stéviou 3:1 je moderným výrobkom na domácu prípravu džemov s obsahom výťažkov z rastliny stévie. Džem vyrobený s týmto želírovacím cukrom obsahuje o 38% menej kalórií ako džem klasický, má lahodnú  chuť a zavarenie džemu s ním vám nepotrvá dlhšie ako 5 minút.

Originál je len jeden

Čo vám chuť leta pripomenie lepšie ako domáci ovocný sirup? No predsa sirup, ktorý si jednoducho vyrobíte sami za pomoci Cukru na sirup                   Dr. Oetker. Prípravok je určený pre všetkých, ktorý si chcú doma zavariť husté sirupy s výraznou chuťou. Šikovný balíček obsahuje kompletnú receptúru, ku ktorej pridáte ovocie, bylinky alebo zázvor a sirup je na svete. A to dokonca bez sterilizácie. Aké jednoduché, však?

Overení pomocníci

Kyselina citrónová, je všestranným pomocníkom v kuchyni, má však aj nenahraditeľnú úlohu pri zaváraní a želírovaní. Kyselina citrónová podporuje želírovací proces pri príprave džemov, marmelád i želé. Zvýrazňuje chuť ovocia i zeleniny.

Pomôcka na konzervovanie ovocia i zeleniny účinne ochraňuje ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasinkami  Jedno balenie vystačí na 5 kg ovocia vrátane nálevu alebo 3,5 kg zeleniny a 1,5 l sladkokyslého nálevu alebo 5 l ovocného sirupu či ovocnej šťavy.