Trucky od Fordu prichádzajú na slovenský trh

Spoločnosť Ford Trucks dodáva vozidlá stredne veľkým a veľkým logistickým a stavebným firmám na niekoľkých trhoch. Na Slovensku budú modely zastúpené tromi radmi vozidiel: ťahače, cestné nákladné vozidlá a stavebný rad. Výhradným distribútorom a importérom značky Ford Trucks pre slovenský trh je spoločnosť Delta-Truck, ktorá čerpá zo skúseností z maďarského trhu. V Maďarsku distribuuje úžitkové vozidlá Ford Trucks od konca roka 2016.

Spolupráci oboch značiek predchádzal takmer dvojročný prípravný proces. „Základom vzájomnej dôvery bolo odhodlanie, odbornosť, spoločný entuziazmus a dôvera v produkt. Chceme dopravcom uľahčiť a zefektívniť vykonávanie ich úloh; myslíme pritom aj na zvýšenie ich pohodlia“, povedal Péter Stefkó, konateľ spoločnosti Delta-Truck. Medzinárodný obchodný riaditeľ spoločnosti Ford Trucks Emrah Duman zdôraznil, že pri výbere Slovenska rozhodovala hospodárska stabilita, silný trh s úžitkovými vozidlami, rastúci počet investícií v infraštruktúre a geografická poloha. Zo strategického hľadiska je tiež dôležité, že Slovensko leží na tranzitnej trase, ktorá spája západ a východ Európy a funguje aj ako logistické centrum Európy.

Vozidlá pre európsky trh vyrába turecká spoločnosť Ford Trucks v meste Inonu od roku 1960. Moderné technológie a skúsenosti tímu vývojových a výrobných pracovníkov pomáhajú vyvíjať inovatívne materiály a vyrábať kvalitné komponenty a agregáty, vrátane moderných motorov. Nákladné automobily Ford Trucks sú vybavené motormi Ecotorq s objemom 9 a 13 litrov a spĺňajú prísne emisné požiadavky podľa normy Euro 6.

Výhradný slovenský distribútor značky ponúka 3-ročnú záruku bez obmedzenia najazdených kilometrov na najmodernejšie vozidlá stavebného radu, nákladné vozidlá a ťahače značky Ford Trucks, ku ktorým poskytuje komplexné služby. Súčasťou týchto služieb je aj možnosť testovania vozidiel, v rámci ktorého môžu potenciálni zákazníci vyskúšať úžitkové vozidlá značky Ford na krátke obdobie zadarmo alebo na dlhšie obdobie za zľavnené ceny. Spoločnosť tiež poskytuje výhodné možnosti financovania a servisné zmluvy ušité na mieru individuálnym potrebám zákazníkov. Všetci majitelia vozidiel Ford Trucks môžu využiť celoeurópsku 24-hodinovú asistenčnú službu.

Modely Ford Trucks sa dajú zakúpiť prostredníctvom obchodných zástupcov spoločnosti Delta-Truck v Bratislave.