- Honda HR-V e:HEV prináša priestorovú mágiu a skvelú spotrebu
- Viete ako sa v lete správne starať o nohy? Tieto cenné rady vám pomôžu!
- Pohodlné a vzdušné kúsky v etno štýle. Nebojte sa ich vyskúšať aj Vy!
- Suzuki Vitara 1,5 DualJet Hybrid AllGrip zostáva suverénom
- FAST PLUS stavia nové logistické centrum
Cviklový koláč s čokoládou

100 g horkej čokolády
400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle
1 pohár Relax 100 % Višňa
3 vajcia
150 ml rastlinného oleja
100 g krupicového cukru
150 g hladkej múky
½ ČL prášku do pečiva
50 g kakaa
Poleva
70 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády
- Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri.
- Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle.
- K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka.
- Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
- Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto.
- Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame. Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.
- Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.
ZDROJ: Recept pre Relax 100 % z ovocia pripravili Stvory z kuchyne.