Plesová sezóna začína!

Po sviatkoch pokoja a novoročnom ohňostroji prichádza udalosť, na ktorú sa tešia všetky milovníčky módy.
Plesová sezóna, ktorú každoročne otvára Ples v Opere, je plná noblesy, luxusu, elegancie a hlavne nádherných šiat z dielní najlepších návrhárov! A ako sa blysnúť na plese?

Plesy sa v minulosti udržiavali predovšetkým ako vhodný spôsob zábavy a zoznamovania sa medzi hornou a strednou vrstvou. Pôvodne boli tradíciou najmä vo Francúzsku a Anglicku. Dnes sa stali obľúbenou formou zábavy pre mnohých ľudí aj keď trend klasického konceptu plesu postupne zaniká. Naopak, plesové róby sú z roka na rok čoraz noblesnejšie a honosnejšie.

Farby sezóny

Tradičné plesové róby prichádzajú každoročne v rôznych strihoch a prevedeniach, avšak musia spĺňať niekoľko základných bodov v rámci etikety. Jedným z hlavných bodov je dĺžka šiat, ktorá je ideálne po zem. Čo sa farieb týka  medzi trendy tohtoročnej sezóny sa zaradili metalické odtiene, predovšetkým strieborná a zlatá, ale samozrejme aj nadčasová klasika – elegantná čierna alebo výrazná červená. V kurze sú tiež jemné, pastelové odtiene.

Čomu sa vyvarovať?

K veľkým prehreškom rozhodne patria nevkusné šaty, nelichotiace postave. S farbami treba tiež zaobchádzať opatrne. Čierna síce patrí stále medzi klasiku, avšak ak máte problémy s pleťou poprípade ak sa chcete vyhnúť prílišnému zviditeľneniu vrások, zvoľte radšej tmavomodrú, obľúbenú vínovú alebo olivovú. Plesy patria medzi najelegantnejšie spoločenské udalosti, vyvarovať by ste sa preto mali aj nevkusne zladením a prehnaným šperkom. Zvoľte radšej jednoduchšie, minimalistické kúsky, ktoré jemne podčiarknu krásu vašich šiat.

 

Fotografie: Twinset. La Femme, Cellbes.sk, Engelsrufer