Nové Wellness centrum vo Vadaš Thermal Resort

Konkurencia v prostredí slovenských termálnych parkov podnecuje nárast investícií do relaxačných a wellnesových služieb jednotlivých rekreačných stredísk. S novou investíciou prišiel v polovici roku 2016 aj Vadaš Thermal Resort. Jej výsledkom je nové wellness centrum postavené priamo v areáli strediska.

Začiatok projektu sa datuje na úvod roku 2014. „Prvotnou myšlienkou bolo umiestniť wellness centrum na plochu súčasného parkoviska. Počas prípravy sme to niekoľkokrát zmenili. Nakoniec vyhral návrh, ktorý umiestňoval budovu vedľa hotela Thermal, medzi hotel a hlavnú pokladňou,“ hovorí Ing. Endre Hogenbuch, riaditeľ Vadaš Thermal Resort. Projektovanie a návrhy riešení trvali celkovo dva a pol roka. Základy sa začali budovať 22. septembra 2016. Budova bola pod strechou po ôsmich mesiacoch. Ďalších sedem mesiacov trvala inštalácia technológií a interiérové práce. Dňa 21. decembra sa uskutočnila záverečná kolaudácia budovy.

„Mesto Štúrovo má eminentný záujem na rozvoji cestovného ruchu  a odovzdaním wellness centra do užívania sa napĺňa jeden zo strategických cieľov mesta“, hovorí primátor, Ing. Eugen Szabó.

Celková hodnota investície je 2 155 000 € bez DPH. Investorom je VADAŠ Thermal Resort. Projekt je financovaný z vlastných zdrojov (505 000 €) a z cudzích zdrojov (1 650 000 €). Partnerskou finančnou inštitúciou je SLSP a.s.

Wellness centrum sa rozprestiera na ploche 900 m2 a pozostáva z troch bazénov s termálnou vodou, vírivky s exkluzívnym výhľadom na Ostrihomskú baziliku, saunového sveta (parná, infra a fínska sauna), soľnej kabíny a zážitkových spŕch so svetelnou a zvukovou terapiou. Denná kapacita wellness centra je maximálne 300 osôb. Pre vonkajších návštevníkov je  pripravených 66 skríň. 

„Hlavnou myšlienkou bolo vytvoriť nové rekreačné možnosti pre hostí tak, aby mohli využiť blahodarné účinky štúrovskej termálnej vody celoročne. Nakoľko existujúca krytá plaváreň je od hotela vzdialená asi 150 metrov, zámer bol jasný – vytvoriť wellness centrum priamo v hoteli, respektíve vedľa neho,“ hovorí Lívia Németh, vedúca oddelenia marketingu Vadaš Thermal Resort. Cieľom bolo zmeniť vnímanie termálneho parku ako destinácie zameranej len na letnú sezónu. Postavením nového wellness centra boli rozšírené možnosti služieb, a tým aj možnosti ich poskytovania počas ostatných ročných období. „Aj napriek chýbajúcemu wellnessu sme mali hotel pomerne vyťažený počas celého roka. Zaslúžili sa o to víkendové a tematické pobyty, Silvester a rôzne sviatky. Na Veľkú noc sme mali hotel dokonca úplne vypredaný. Avšak chceli by sme zaplniť hotel aj počas všedných dní, či už rodinami, jednotlivcami alebo účastníkmi rôznych podujatí, konferencií a eventov,“ pokračuje Lívia Németh.

Vonkajší návštevníci sa dostanú do wellness centra hlavným vchodom. Odtiaľ ich kroky povedú do šatní, kde sa prezlečú, a môžu vstúpiť do bazénového areálu. V interiéri budovy je voľný pohyb bez obmedzení. Hoteloví hostia vstupujú do wellness centra priamo z hotela cez spojovaciu chodbu. V ich prípade nie je potrebné využiť šatne, pretože dospelí majú v izbách prichystané župany a wellnesové osušky.

Prečo by ste mali zavítať do Vadaš Thermal Resort?

Termálna voda nielen vitalizuje pokožku, ale vďaka obsahu prospešných minerálov pozitívne účinkuje na celé telo a myseľ. Všetky izby hotela Thermal boli nedávno rekonštruované a doplnené o komfortný nábytok tak, aby si mohli hostia oddýchnuť nielen vo vode, ale aby pocítili pôžitok relaxu aj priamo v izbách. Korunu pobytu nasadí reštaurácia Thermal, ktorej kuchyňu chváli každý návštevník. Štúrovo sa nachádza  v oblasti s najväčším počtom slnečných dní na Slovensku. Letné alebo zimné slnko určite spríjemní výhľad na Ostrihomskú baziliku, ktorú môžu návštevníci obdivovať priamo z vírivky.

Otváracia doba a ceny vstupného 

Každý deň
pre hotelových hostí (od 26.januára) 09:00 – 21:00
pre ostatných hostí (od 1. februára) 12:00 – 21:00

Cenník pre ostatných hostí (mimo ubytovaných hostí hotela Thermal***)

Vstup na 3 hodiny Celodenný vstup
Dospelý 10 € 12 €
Dieťa (4-15 rokov) 5 € 6 €
Senior (nad 60 rokov) 8 € 9 €
V prípade 3 hodinovej vstupenky za každú začatú hodinu nad limit  €