Nepridávajte si ďalší stres – nakúpte vianočné darčeky do 18.12.

Už budúci týždeň bude vrcholiť sezóna pre internetových obchodníkov, Heureka očakáva v tomto týždni najsilnejší nákupný deň celého roka. Najsilnejším nákupným obdobím roka na internete je práve vianočná sezóna. Z každoročných údajov nákupného poradcu Heureka.sk sú zaznamenané najväčšie obraty práve počas posledných dvoch týždňov pred Vianocami. Tohto roku najsilnejší predajný týždeň odštartuje už v pondelok 11. decembra.

V súčasnej dobe prichádza na chuť online nakupovaniu čoraz viac Slovákov. Netreba sa tomu diviť, internet nám každým rokom ponúka stále väčší a väčší výber z množstva rôznorodých e-shopov. Navyše vás nakupovanie týmto spôsobom ušetrí od vyčerpávajúceho státia v dlhých radoch či hľadania voľného miesta na preplnených parkoviskách pred obchodnými centrami. Miesto toho si môžte uvariť šálku čaju a z pohodlia domova si prezerať a porovnávať vami hladaný segment na viacerých e-shopoch. „Ideálne je objednať darčeky do 18. decembra, dovtedy garantuje doručenie do Vianoc 93 % e-shopov zapojených do tejto služby. E-shopy, ktoré toto garantujú, sú označené ikonkou vianočného stromčeka. Je už nižšia šanca, že darčeky stihnú doraziť, napríklad pri objednávkach v stredu 20. decembra už doručenie garantuje len 63 %,tvrdí šéf zákazníckeho servisu Heureky Jan Kriegel.

Odkladáte vaše nákupy kvôli nedostatku inšpirácie? Tu sú darčekové hity 2017

Nevešajte hlavu. Heureka tiež radí svojim zákazníkom pri výbere vhodného darčeka. Slováci sa tohto roku zamerali na technologické vychytávky ešte o niečo viac ako predminulé roky. Obrovský záujem je o technologické hračky a interaktívne zvieratká, o ktoré sa treba starať. Preto ak chce vaše dieťa psíka a vy si týmto krokom nie ste úplne istý, siahnite po interaktívnom zvieratku Hatchimals. Verného kamaráta deťom nahradí aj tohto roku veľmi obľúbený Robot Nocto, malý netopier, ktorý vie vyjadrovať pocity a nálady a ponúka viac ako 50 interaktívnych funkcií. Veľkým darčekovým hitom pre dospelých je Wearables – nositeľná elektronika. Vianočnými stálicami ostávajú aj tablety a smartfóny napríklad značiek Huawei alebo Xiaomi. A síce čoraz viac ľudí siaha po audioknihách, nič nepokazíte ani starou dobrou klasikou, akou je kniha v pevnej väzbe. Vianočnými knižnými obľúbencami sú detektívne romány od Dominika Dána a žiadaným titulom ostáva aj Trhlina, napínavý román od slovenského spisovateľa Jozefa Kariku.