Deti poteší nová ilustrovaná kniha z vydavateľstva IKAR

Kniha Sníček je nádherne ilustrovanou detskou knižkou, ideálnou na čítanie pred spaním. Pre mnohé deti už Sníček nie je neznámy, poznajú ho ako postavičku z obľúbeného seriálu detskej TV Rik. Dramaturgička televízie Branislava Hronská sa rozhodla vdýchnuť Sníčkovi aj jeho knižnú podobu. Podľa jej slov to bol ďalší logický krok, pretože deti sledujú Sníčka v televízii, pozerajú jeho príhody na DVD, počúvajú jeho pesničky na CD.

„Keďže si uvedomujeme, že čítanie je pre deti dôležité, rozhodli sme sa spraviť krásne ilustrovanú knihu, aby deti mohli pri čítaní Sníčka zaspávať“, dodala Branislava Hronská. Knihu ilustroval talentovaný slovenský ilustrátor, výtvarník mnohých detských kníh na Slovensku aj v zahraničí Adrián Macho. Kniha vychádza v spolupráci TV Rik, TV JOJ a vydavateľstva IKAR.

O čom je kniha Sníček:

Sníček Hugo deťom splní, čokoľvek si vysnívajú! Vždy v noci im prináša pekné sny, ale cez deň sa nudí. Sám je ešte neposedné dieťa a chce sa zabávať. A tak si zmyslí, že súrodencov Luciu a Damiána navštívi, aj keď nespia. Nevie sa však v našom svete správať, a tak ho deti učia, čo je slušné a čo nie. Hugo im za to vysvetlí a ukáže, ako fungujú najznámejšie hodiny na svete alebo ako žijú rôzne zvieratá. Vezme ich do džungle, pod morskú hladinu, do vesmíru a tiež do svojho snového sveta, kde je možné naozaj všetko.

O autorke:

Branislava Hronská je dramaturgičkou TV Rik a autorkou niekoľkých detských knižiek. V roku 2016 pripravovala detskú knihu Ťuki a jeho dobrodružstvá  pre najmenších čitateľov a knihu nápadov na kreatívne trávenie voľného času pre staršie deti Zabi nudu. Momentálne jej vychádza kniha Sníček a už o pár týždňov vychádza voľné pokračovanie  knihy o Ťukim – Ťuki a stratený psík.