Sava rozširuje sortiment zimných pneumatík pre SUV

Značka Sava uvádza na trh svoj najnovší výrobok v segmente zimných pneumatík pre vozidlá SUV. Vysoko výkonné SUV zimné pneumatiky Eskimo SUV 2 ponúkajú vynikajúcu ovládateľnosť na snehu a na ľade. Sava ich uvedením na trh reaguje na rastúcu obľubu športových úžitkových vozidiel SUV (Sport Utility Vehicle). Len od roku 2012 do vlaňajška vzrástol trhový podiel pneumatík pre tieto vozidlá z 8 na 10%.

Pneumatiky Eskimo SUV 2 boli navrhnuté špeciálne tak, aby pre vozidlá SUV zabezpečili mimoriadnu ovládateľnosť na snehu a čo najlepšie brzdné vlastnosti, a zbavili tak ich vodiča starostí pri jazde počas tuhej zimy. S piatimi ponúkanými rozmermi pneumatiky pokrývajú celý trh a ponúkajú európsku kvalitu za rozumnú cenu.

Vlastnosti a prednosti  

Dezén športových rebier (Athletic Rib Design) zlepšuje ovládateľnosť vozidla pri riadení. Optimalizovaný tvar stredového rebra súčasne znižuje hlučnosť pri jazde na suchej vozovke bez toho, aby akokoľvek limitoval priľnavosť v zimných podmienkach.

Vďaka viacnásobne zakrivenému profilu (Multi-Radius Tire Contour) majú pneumatiky pri jazde dlhú a širokú stopu, ktorá prispieva k rovnomernému rozloženiu tlaku medzi pneumatikou a cestou. Výsledkom je lepšie ovládanie a väčšia styčná plocha na vozovkách pokrytých ľadom.

Tuhé bloky dezénu pneumatík Sava Eskimo SUV 2 boli optimalizované pre prevádzku SUV a umožňujú vynikajúcu ovládateľnosť na snehu a brzdenie. Pevnejšie hrany blokov zlepšujú prenos sily na zľadovatených cestách.

Obvodové dezénové drážky vďaka optimálnemu umiestneniu pohlcujú a rýchlo z behúňa odvádzajú vodu. Výsledkom je vynikajúca priľnavosť na mokrých cestách.

Pneumatiky Eskimo SUV 2 sa predávajú v piatich rozmeroch: 

Na trhu od 1. mája  2017 Ideálne pre modely (zoznam nie je úplný)
235/65R17 108 H XL Toyota RAV4, Suzuki Grand Vitara, Fiat Freemont, Subaru Outback, Nissan X-trail
255/55R18 109 H XL VW Touareg
235/60R18 107 H XL LR Discovery, VW Touareg
235/55R17 103 H XL VW Tiguan, Audi Q3
225/65R17 106 H XL Fiat Freemont, Audi Q5, Toyota RAV4